Hörcsik ömlengéséről

2016. augusztus 20. 12:20

Hörcsik Richárd felmondja az összes neoliberális hazugságot a CETA hatásairól, közben a szabadkereskedelmi egyezmény megsemmisítené például a GMO-mentességünket.

2016. augusztus 20. 12:20
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

„Az őszi ratifikációra váró Európai Unió és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezmény (CETA) gyakorlatilag a beetetés az EU-USA közötti megállapodáshoz (TTIP). A CETA X.03. cikkelye szakít az Európában használatos elővigyázatossági szemlélettel és megsemmisíti például Magyarország GMO-mentességét.

A megállapodás-tervezet 30. cikkelye alapján az egyezmény ideiglenesen akkor is hatályba lép, ha mondjuk az egyik uniós tagállam azt még nem ratifikálta és így a kanadai óriásvállalatok olyan országok ellen is követeléssel élhetnek, amelyek elutasítják az egyezményt. A gránitszilárdságú alaptörvény kimondja Magyarország GMO-mentességét.A júniusi országgyűlési határozat értelmében, Magyarország elutasít minden olyan szabadkereskedelmi, amely visszalépést jelent -egyebek közt- az elővigyázatosság elvéből, ideiglenes hatályba léptetést enged meg és így sérti az uniós tagállamok szuverenitását, illetőleg antidemokratikus vitarendezési eljárásokat tartalmaz.

Ezek után jön Hörcsik Richárd az Országgyűlés európai bizottságának fideszes elnöke és a Magyar Hírlapban hosszasan ömleng a CETA jótékony hatásairól, felmondja az ilyenkor szokásos összes neoliberális hazugságot. Hörcsik képviselő úr már tavasszal is minden követ megmozgatott, hogy elgáncsolja a CETA&TTIP kapcsán kemény magyar álláspontot előíró országgyűlési határozati javaslatot. Ideje feltenni a kérdést: kit képvisel Hörcsik Richárd a magyar parlamentben? A zempléni polgárokat vagy a transzatlanti óriásvállalatokat?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2016. augusztus 21. 11:30
Kedves Schiffer! Nem kellene azon elgondolkozni, mondjuk a klaviatúra igénybevétele előtt,hogy a CETA -nak meg a TTIP-nek mennyire van köze egymáshoz.Ugyanis ez két különböző dolog.Nem kellene összemosni a kettőt,bármennyire nyújt is megítélése szerint támadó felületet. Jó munkához idő kell,rosszhoz még több!!
Valodi
2016. augusztus 21. 08:39
"Nem veszi észre, hogy nem vesszük észre?" - nem-é? Hiszen minden gondolatát most is harsogjátok nagy cinikusan - fideszbirkának fügefalevélként! "...A Fidesz – az uniós szabályozással és gyakorlattal egyezően – a helyi, regionális termelésre, értékesítésre, valamint a kistermelői élelmiszer-előállításra úgy tekint, mint a vidéki lét és a biztonságos élelmiszer-ellátás alapjára.... A kisebb gazdaságokban a növényi és állati termék előállítása környezetbarát módon megoldható... támogatási programokat indítunk a vidéki településeken, ... figyelemmel a szociális, kulturális, gazdasági és ökológiai szempontok összhangjára, a helyi kezdeményezésekre, a helyi erőforrások feltárására….” (Erős Magyarország - a Fidesz programja, 2007) "...Magyarország a kormány szándékai szerint olyan ország lesz, ahol az európai sokszínű, minőségi mezőgazdaság, a környezet- és tájgazdálkodás válik általánossá. Az országban úgy állítunk elő értékes, egészséges, biztonságos és génmódosítás-mentes élelmiszereket, hogy közben védjük talajainkat, ivóvízbázisainkat, az élővilágot, a tájat és benne az embert közösségeivel és kultúrájával." (Nemzeti Vidékstratégia 2012-2020) "Olyan sokrétű mezőgazdaság, környezet- és tájgazdálkodás megteremtése a cél, amely úgy állít elő értékes, a természetet a lehető legkevésbé terhelő, egészséges és biztonságos élelmiszereket, valamint helyi energiákat és különféle nyersanyagokat, hogy közben megőrzi talajainkat, ivóvízkészleteinket, az élővilágot, természeti értékeinket." (Nemzeti Együttműködés Rendszere - NER) Gondolkodó ember már régen tudja, hogy a ti pofátokból ez bizony csak ordas hazugság - Orbán Cipolla Viktor lovag undorító csókja!
egykettő
2016. augusztus 21. 04:42
Sifi újabban nem fárasztja magát különösebb érveléssel, csak lehazugozza a másik felet, majd előhúzza a GMO mentességet és a transzatlanti óriás vállatokat ugyanabból vöröses zöld kalapból, amiből már régóta nem bújt elő érdemleges gondolat.
Szúnyog
2016. augusztus 20. 20:53
Schiffernek megint igaza van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!