Vezettem a CIA-t, most Hillary Clintont támogatom

2016. augusztus 10. 10:14

Mi hírszerzők azt mondanánk, hogy Mr. Putyin beszervezte Mr. Trumpot az Orosz Föderáció tudtán kívüli ügynökévé.

2016. augusztus 10. 10:14
Michael J. Morell
New York Times

„33 éves pályafutásom alatt a Központi Hírszerző Ügynökségnél mindkét párt elnökeit szolgáltam – három republikánust és három demokratát. George W. Bush elnök oldalán voltam, amikor megtámadtak bennünket szeptember 11-én; mint az ügynökség helyettes igazgatója és Obama elnökkel voltam, amikor megöltük Oszama bin Ladent 2011-ben. Nem vagyok regisztrált demokrata, sem regisztrált republikánus. 40 éve vagyok szavazó és szavaztam mindkét párt jelöltjeire. Mint kormánytisztviselő, mindig hallgattam az elnökre vonatkozó preferenciámról. Most már nem hallgatok.

November 8-án Hillary Clintonra fogok szavazni. Addig is mindent meg fogok tenni, amit tudok, hogy biztosítsam 45. elnökünkké választását. Két erős meggyőződésem vitt erre a döntésre. Először; Mrs. Clinton magasan kvalifikált arra, hogy főparancsnok legyen. Bízom abban, hogy teljesíteni fogja az elnök legfontosabb kötelességét: biztonságban tartani a nemzetünket. Másodszor; Donald J. Trump nemcsak nem kvalifikált erre, de fenyegetést jelenthet a nemzetbiztonságunkra.

(...)

Éles ellentétben Mrs. Clintonnal, Mr. Trumpnak nincs nemzetbiztonsági tapasztalata. Még fontosabb, hogy a jelölési időszak alatt mutatott jellemvonásai arra mutatnak, hogy gyenge, sőt veszélyes főparancsnok lenne. E jellemvonások között van a nyilvánvaló szüksége az ön-nagyításra, a kapott bántalmak túlreagálása, a hajlama a megérzésen alapuló döntésekre, a nézetei új információk alapján való megváltoztatásának az elutasítása, a tények rutinszerű nemtörődöm kezelése, a készség hiánya meghallgatni másokat és a törvénytisztelet hiánya. A Mr. Trump jelleméből fakadó veszélyek nem csak olyan kockázatok, amelyek akkor keletkeznének, ha elnök lenne belőle. Ezek már ártanak a nemzetbiztonságunknak.

Vlagyimir V. Putyin orosz elnök karrierhírszerző volt, akit arra képeztek ki, hogy felismerje az egyének sebezhető pontjait és kihasználja azokat. Pontosan ezt tette a jelölések elején. Mr. Putyin rájátszott Mr. Trump gyengéire, bókolva neki.

Ő éppen úgy reagált, ahogyan Mr. Putyin számította. Mr. Putyin nagy vezető, mondja Mr. Trump, figyelmen kívül hagyva, hogy újságírókat és politikai ellenfeleket ölt meg és börtönzött be, megtámadott kettőt a szomszédjai közül és a gazdaságát a csőd felé hajtja. Mr. Trump olyan politikai álláspontokat is vett fel, amelyek az orosz, nem az amerikai érdekeknek felelnek meg. Elősegíti az orosz kémkedést az USA ellen, támogatja a Krím orosz annexióját és zöld jelzést ad a balti államok lehetséges orosz megtámadásának. Mi hírszerzők azt mondanánk, hogy Mr. Putyin beszervezte Mr. Trumpot az Orosz Federáció tudtán kívüli ügynökévé.”

A volt CIA-vezér NY Times-beli cikkét a Transform.hu fordításában szemlézzük.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2016. augusztus 11. 02:45
"Vezettem a CIA-t, ebbeli minőségemben terrorakciókra adtam parancsot, embereket raboltattam el, kínoztattam meg, loptam, hazudtam, csaltam, megvesztegettem másokat és hagytam magam megvesztegetni; most Hillary Clintont támogatom" Michael J. Morell
brekker
2016. augusztus 10. 22:33
Morell: We need to make the Iranians pay the price in Syria; we need to make the Russians pay the price. Rose: We make them pay the price by killing Russians and killing Iranians? Morell: Yes. Covertly. You don't tell the world about it. You don't stand at the Pentagon and say we did this. But you make sure they know it in Moscow and Tehran. I want to go after those things that Assad sees as his personal power base. I want to scare Assad. I want to go after his presidential car. I want to bomb his offices in the middle of the night. I want to destroy his presidential aircraft. I want to destroy his presidential helicopters. I want to make him think we are coming after him. http://www.zerohedge.com/news/2016-08-09/former-cia-acting-director-and-hillary-supporter-we-should-kill-russians-and-iranian
Akitlosz
2016. augusztus 10. 17:03
Már csak azért is megérné Trump, hogy ha ilyen alakok mint ez nem dolgozhatnának többet a CIA-nál. Ez egy felforgató elem.
OberEnnsinnen
2016. augusztus 10. 14:54
" Mr. Putyin beszervezte Mr. Trumpot az Orosz Federáció tudtán kívüli ügynökévé.”" Az világosabb, hogy téged szerveztek be - tudtodon kívül... A negyven éves szolgálatod alatt mikor történt meg, hogy az USA államadóssága túlhaladta a 20 ezer milliárd dollárt?, hála a beszervezőid "szervezésének".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!