Lehetett volna valaki

2016. augusztus 19. 08:39

Tegnap az én nevemben is a Magyarországot kormányzók kitüntették Bayer Zsoltot, a Fidesz egyik első alapítóját az írásaiért.

2016. augusztus 19. 08:39
Kelen Károly
Népszabadság

De tegnap az én nevemben is a Magyarországot kormányzók kitüntették Bayer Zsoltot, a Fidesz egyik első alapítóját az írásaiért. Mégpedig a gyűlöletet hirdető, erőszakra biztató, más kultúrájú, más vallású, más gondolkodású emberek lenézésére, megverésére, megsemmisítésére felhívó írásaiért. Csakis ezekért, mert már csak ilyeneket ír.

Valamikor voltak más írásai is. Több mint húsz éve a Népszabadság Bécsi úti székházában a negyedik emeleten ült Bächer Ivánnal (!) egy szobában. Nagyon is megértették egymást: Bayer az akkor még egészen más térfélen játszó Fideszt azért hagyta ott, mert liberális lelkének nem tetszett, hogy egyre több a »fegyver« a Lendvay utcai pártközpontban. Igen, voltak kollégák, akik »már akkor tudták, ki ő«, de én szerettem, ahogyan gondolkodik: »Nem egy Uj Péter, de nagyon is kell friss hangja az újságban«, gondoltam. (...)

A kitüntetés átadásakor a magyarság öntudatára ébredéséről zagyvált a szónok. Mintha most valamiért különösen fontos pillanat volna, hogy átérezzük ennek a jelentőségét. Mintha nem akkor mutatta volna meg ez a nemzet, hogy mit gondol magáról, amikor végre euró­paivá vált, azt hittük, végleg. Már megint kormányzati emberek akarják megmondani, mi a magyar, ki a magyar, mit kell gondolni ahhoz, hogy ők magyarnak ítéljenek bennünket. És szerintük éppen erre a most kitüntetett emberre van szükségünk ahhoz, hogy ráérezzünk, mit jelent nekünk ez a lángoktól ölelt kis ország.

Nem. Írhat akármit, káromkodhat, kiabálhat, gyűlölködhet, átkozódhat, én nem gyűlölöm, csak sajnálni tudom azt az egykori szőke srácot, akiből lehetett volna valaki.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2016. október 12. 15:50
Ennyire nincs ezeknek a fazonoknak temajuk? Gumicsont. Nagyon fajhat nekik, de hat csak fajjon, nagyon!!!
balbako_
2016. szeptember 29. 14:15
Osztán ki nem szarja le, hogy neked tetszik-e vagy sem! A ti bilétás szarrágóitokat meg nekem kellett eltűrnöm. Bayer legalább megérdemelte.
balbako_
2016. szeptember 29. 14:15
Amik a plakátokon szerepelnek igazak. És ezért félelemkeltők vazze!
GyulaTamas
2016. szeptember 16. 14:55
Megjöttél terelő? Terelsz most is ahelyett, hogy elismernéd az igazságot. Te középgenya...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!