Ki fizeti a révészt?

2016. augusztus 01. 20:38

A kvótákkal az integráció kiadásait és eddig tapasztalt nehézségeit varázsütésre szétterítenék az unió több mint két tucat országa között.

2016. augusztus 01. 20:38
Jakubász Tamás
Magyar Idők

„A kvótákkal az integráció kiadásait és eddig tapasztalt nehézségeit varázsütésre szétterítenék az unió több mint két tucat országa között. A szakmai képzések idővel mindenütt elindulnának, az ugyanis bizonyos, hogy egyetlen tagállam sem hagyná, hogy a területére utasított migránsok semmittevéssel töltsék el az időt. A munkára alkalmas, tehetséges és szorgalmas bevándorlók – már mint értékes munkaerő – aztán beléphetnének az EU munkaerőpiacára, s idővel Németországba, Belgiumba, Hollandiába, Franciaországba vagy Skandináviába költözhetnének. Vagyis a Nyugat egyes országai úgy orvosolhatnák a maguk munkaerőhiányát, hogy a képzés költségeit legalább részben a többi, egyébként szerényebb lehetőségű tagállammal fizettetnék meg. Erre ráadásul senki nem is mondhatna semmit, a szabad mozgás ugyanis az unió egyik legfontosabb vívmánya.

Innen vizsgálva, a kötelező betelepítés Magyarországnak nemigen áll az érdekében. Időről időre idekerülne pár ezer, néhány tízezer ember, akiket – már csak a saját jól felfogott érdekünk miatt is – fel kellene készíteni a munkaügyi és más kihívásokra. Egy migráns munkaügyi képzése akár tízmillió forintba is kerülhet, s könnyen megeshet, hogy ebből a pénzből utóbb semmit sem látna viszont a honi közkassza. Amelyik személynél sikerrel járna a felkészítő folyamat, az feltehetően nem maradna itt. Miért is tenné? Nincs, ami idekösse. A kezelhetetlen, alkalmazkodni nem akaró vagy nem tudó migránsokkal viszont a magyar államnak kellene bajlódnia.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
robag
2016. augusztus 10. 19:16
Jó cikk. Benne a lényeg. És igen a sajátjaikat miért nem támogatják, hogy szaporodjanak és akkor nem kéne bajlódni.
TAVIROZSA
2016. augusztus 10. 19:16
"Majd a gyerekeik adófizetők lesznek-mondják a németek." ----------------- Mondjuk ez sem igaz, lásd Belgium, Franciaország !
Takács Dezső
2016. augusztus 10. 19:15
Korán nem tiltja a munkát .Mondjuk nem is javasolja .De akik ezt a butaságot kitalálták a vallást nem kombinálta be .Pedig ha megnézi a történelmet miért " sikeres " az iszlám láthatja mindenütt erőszakkal kifosztják a nem muszlimokat és mindenütt ahol az ókortól megjelentek csak pusztulás volt utánuk.Kivéve olajországok akik eleve a határuknál lelövik a bevándorlókat !Fizikailag gyengék általában sok arabbal dolgoztam és nincs kitartásuk .Eszük a beltenyészet miatt 70IQ és takaritás meg egyébb fizikai könnyű munkára foghatók.Van egy 2 % aki diplomás a többi inkább be tőr lop csal hazudik és a szociális rendszert pumpolja meg.Anglia a pakisztáni hasonlóan ezt teszi.De élő példa a haza gangesziek se alkalmasak munkára .
pollip
2016. augusztus 10. 19:14
Majd a gyerekeik adófizetők lesznek-mondják a németek. Ennyi erővel a sajátjaiknak is adhatnák a pénzt, növelve a gyermekvállalást, ha már ráérnek 20 évet várni egy adófizetőre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!