Bolond a magyar világ

2016. augusztus 04. 14:00

Sokan felhördültek, hogy mi ez az összejátszás a kormánnyal? Bolond a magyar világ, ezért nem csodálkozom a zavarodottságon, de nem látok itt semmi bajt. Sem emberit, sem erkölcsit, sem politikait.

2016. augusztus 04. 14:00
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

„Eörsi Mátyás kollégánk, a DK Országos Tanácsának tagja egy tekintélyes nemzetközi szervezet, a Demokráciák Közösségének (Community of Democracies) főtitkára szeretne lenni. Matyi itt dolgozik már pár éve, a jelenlegi főtitkár munkáját segíti.

Ahhoz, hogy ő lehessen az új főtitkár, szüksége volt a magyar kormány támogatására is. Megkérte. Megkapta. Sokan felhördültek, hogy mi ez az összejátszás a kormánnyal? Bolond a magyar világ, ezért nem csodálkozom a zavarodottságon, de nem látok itt semmi bajt. Sem emberit, sem erkölcsit, sem politikait.

A fent említett szervezet megalapítását Madeleine Albright korábbi amerikai külügyminiszter és lengyel partnere Bronislaw Geremek kezdeményezte. Az alapító konferenciát 2000. júniusában tartották Varsóban 106 ország, köztük Magyarország részvételével. Az elmúlt másfél évtizedben a Demokráciák Közössége tiszteletreméltó nemzetközi szervezetté vált, amely többek között nagyon kritikus hangot ütött meg az elmúlt évek magyarországi fejleményeivel kapcsolatban.

Ha egy ilyen szervezetnek magyar főtitkára lesz, az jó. Ha egy tisztességes demokrata, Orbán rendszerének ellenfele, egyébként meg a Demokratikus Koalíció tagja, az még jobb. Hogy miért volt hajlandó megadni a kormány a támogatást, magam sem tudom, sőt, nem is értem. Abban nincs kétségem, hogy arra nem számíthatnak, hogy cserébe Eörsi megértőbb, elnézőbb lesz Orbánékkal szemben. Persze érdemes résen lenni.

Szóval szerintem ne kételkedjünk kollégánk nyilvánvaló tisztességében, és támogassuk jelöltségét. Kormányunkban meg kételkedjünk, és értsük, ha valakinek itt magyarázni valója van, akkor az nem Eörsi, hanem Orbán Viktor. Mondja el ő az övéinek, hogy miért támogatja a magyar liberálisok egyik szimbolikus alakját, a DK egyik vezetőjét egy ilyen fontos posztra, hiszen ha jól értem, az ő szemében mi vagyunk az ősellenség.

Ps: Szerintem azért, mert Orbán tudhatja, hogy magyar főtitkárt most valószínűleg nem választanak meg, hiszen ez a nemzetközi diplomácia nyelvén a neki adott támogatás lenne, ami alig elképzelhető. Így aztán úgy gyakorolhat gesztust, hogy végül nem kell annak árát kifizetnie. Örülnék, ha nem lenne igazam...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
74bro
2016. augusztus 05. 16:07
Ó Ferenc, mi lenne nélküled az idôs nénivel, akiknek látványos szónoklataid s frappáns megjegyzéseid hallatán, harminc év után újra nedves lesz a bugyija. Ne hagyd abba, kellesz nekünk! Üdv, Marika néni Egyházapátiból.
NewHorizon
2016. augusztus 05. 14:52
Ez az ember minding mellé fog. Madeleine Albright nevének említésével próbálkozik magasabb szintre emelni ezt az irka-firkát (és szerencsétlen pártja státuszát), azaz megint fontoskodni akarna. Csakhogy azzal az Albright-al, aki felelős az 1999-es NATO bombázásokért Szerbiában, melyek matt 2000 civil, közöttük 88 gyermek vesztette életét. Ha másért nem is, érdemes kinyitni a link-et és megnézni a rövid video-t ami a cikkben van. Albright az alacsony, kék ruhás nő, aki kiabál a szerbekre, hogy “get out, get out” (kifelé, kifelé) és befejezi azzal, hogy: “disgusting Serbs” (undorító szerbek). Kimondott példás viselkedés egy külügyminiszter részéről! Elolvasva a cikk tartalmát (hogy milyen hasznot húzott az egészből), nem meglepő a főcíme: “There’s a ‘Special Place in Hell’ for Madeleine Albright. Here’s Why.” (Madeleine Albright-nak a pokolban egy speciális helye van. Itt van, hogy miért...) U.S. Uncut – 2016. Februar 6. http://usuncut.com/politics/special-place-in-hell-madeleine-albright/
Csigorin
2016. augusztus 05. 13:53
Egyebkent azert sem erted, mert nektek valaki elobb fideszes/dk-s/mszps es csak utana magyar/roman/nemet/angol... Ezert van az, hogy elobb vagytok Schulzzal mint Orbannal, ezert moszeroljatok Magyarorszagot mindenhol, mert az elso a parthovatartozas, es csak a sokadik ha egyaltalan a nemzeti hovatartozas. Ezzel szemben a masik oldalon az az elso hogy ki magyar, es elobb segitunk egy ellenzeki magyarnak pl fotitkarra lenni, mint egy akar elvbarat osztraknak, nemetnek, francianak. Node ezt a francia forradalom ota keptelenek vagytok felfogni, szoval nem remenykedem hogy majd most ertened meg.
kukagyerek
2016. augusztus 05. 11:15
Ferke! Addig a jó neked, amíg a mutyis, soros-barátod van polcon. Kéz, kezet mos!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!