A kollektív megbélyegzés és a népszavazás

2016. augusztus 28. 09:56

Még egy európai szuperállam törvényesen megválasztott képviselői sem hozhatnának önkényesen, az emberek feje fölött döntést tömegek betelepítéséről.

2016. augusztus 28. 09:56
Farkas Zsuzsa
Magyar Idők

„Először is, ha tényleg nem számítana a voksolás kimenetele, az nagyon szomorú lenne. Mert azt jelentené: az Európai Unió figyelmen kívül hagyja az emberek véleményét egy meghatározó kérdésben. Akkor mi különböztetné meg egy diktatúrától? Még egy európai szuperállam törvényesen megválasztott képviselői sem hozhatnának önkényesen, az emberek feje fölött döntést tömegek betelepítéséről. De tudjuk, hogy (egyelőre még?) ilyen nincs is. Amennyiben más országokban is kezdeményeznének a témában referendumot, nem csak Budapesten születhetne Fischer Ádámnak és a jelenlegi brüsszeli vezetésnek nem tetsző döntés. Épp ezért az ő érdekük az, hogy bagatellizálják a nemek és igenek jelentőségét és ezzel megakadályozzák a részvételt a népszavazáson, illetve elejét vegyék annak, hogy mások is meg merjék kérdezni az embereket. (...)

A hetvenes évek első felében Fischer Ádám már nagy sikerű karmester volt. A milánói Scalától kezdve a bécsi és párizsi operaházakig vezényelni hatalmas életmű, csak kár, hogy beszennyezik olyan mozzanatok, mint például a 2011-es Die Welt-interjú, amelyben azt mondja: Magyarországon határtalan diszkrimináció zajlik, az emberek nem olvasnak külföldi sajtót, irodalmat, illetve zárkózottak. Ehhez képest már csak ráadás följelenteni a Fideszt az Európai Néppártnál, és még sorolhatnánk. Kevés zenei tudással is biztosan kijelenthetem: ha az újévi hangverseny a Művészetek Palotájában olyan hamisan szólt volna, mint amilyen hamisan foglal állást egyes politikai ügyekben Fischer Ádám, legjobb esetben világpolgár, de nem világhírű karmester lett volna belőle. A kérdés csak az, hogy vajon milyen kottából dolgozik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pál Pusztai
2016. augusztus 28. 21:57
Zsuzsa az a helyzet,hogy tévedsz.Ugyan úgy hozhatnak döntéseket " az emberek feje fölött "ahogy a törvényesen megválasztott magyar kormány is futószalagon így hozza a döntéseit. Már az írásod belépője is hazug Nem meglepő,hogy az M.I.-be publikálsz.
Kanóc
2016. augusztus 28. 14:23
Európa iszlamizációja elkerülhetetlennek látszik. Csak a politikai elit leváltásával és nagyon kemény intézkedésekkel lehetne talán megakadályozni. Ebben a tavaly szeptemberi műsorban Maróth Miklós, Herencsár Lajos és Mihálffy Balázs még együtt mosolyog a műsorvezetői kérdésen : lesznek-e muszlim pártok Európában? (31.05-től) https://www.youtube.com/watch?v=TQAJUk4ar5w Mondom, egy évvel ezelőtt. Azóta megalakult Németországban a CDU muszlim szárnya.
aser
2016. augusztus 28. 13:41
De hozhatnak. 2004-es belépésünkkel lemondtunk állami létünk sok vívmányáról. Sok pénz és lehetőséget kaptunk érte cserébe.
balbako_
2016. augusztus 28. 11:10
Fischer egy gyűlöletkupac, aki fröcsögni tud azokról akik zabáltatták, tanították, futtatták. Olyan, mint Landeszmnann rabbi, aki ma magyar kultúráról nem is hallott és belefulladt a saját gátlástalan, butaságába. Érdemtelen arra, hogy magyarságára hivatkozzon ám rá is érvényes, hogy embernek is, zsidónak is hitvány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!