Hogyan álljon egy Fidesz-szavazó az iszlámhoz?

2016. augusztus 15. 10:32

A válasz egyszerű: nem hergelni az embereket és szítani az ellentétet, hanem pont hogy nyugtatni a közvéleményt és csökkenteni azt.

2016. augusztus 15. 10:32
Ágoston László
agostonlaszlo.hu

„Tény, hogy a kormány hivatalosan nem állt ki az iszlám ellen, sőt Orbán mindig igyekezett erőltetni a diplomáciai megbeszéléséken, hogy mennyire sokra értékeli az iszlámot. Ez értelemszerű is akkor, amikor pénzt akar az olajállamoktól látni... Ugyanakkor ez tipikusan a »ne azt nézd, mit mondok, hanem hogy mit teszek« esete: a kormány és a hozzá közeli média generálta azt a muszlim-ellenességet, amellyel mind találkozhatunk a kommentszekciókban.

Amiért a kormány felelős, és ami pofátlanná teszi ezt az egyébként helyes gondolatokat tartalmazó beszédet.

Kérdezheted, mi lett volna a megoldás? A válasz egyszerű: nem hergelni az embereket és szítani az ellentétet, hanem pont hogy nyugtatni a közvéleményt és csökkenteni azt. Én is félek a bevándorlási hullám hatásaitól és nem gondolnám, hogy rossz ember vagy rasszista lennél, ha te is félsz.

De elvárható lenne, hogy miközben az üzleti kapcsolatok építéséért, a letelepedési kötvényekért udvarolja körbe a kormány az arab államok gazdagjait, addig legalább ne rúgjon bele a más arab/muszlim államokból talán pont ezek miatt a gazdagok miatt is menekülőkbe...” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ThunderDan
2021. június 14. 23:10
A legbájosabb az egészben, hogy ezek a global001/kukagyerek/csuka-stb. féle egybites trollok mind jobbikos szerepben tetszelegnek. De igazából ez egyáltalán nem is meglepő. Mára MEGKÜLÖNBÖZTETHETETLENEK a DK-s és jobbikos trollok.
ThunderDan
2021. június 14. 23:10
"Hogyan álljon egy Fidesz-szavazó az iszlámhoz?" Magam részéről én egy távoli egzotikumként szeretnék tekinteni rá. Ugye a Földközi-tengertől délre és keletre. Ja, hogy ez a vonat (minimum Nyugat-Európában) már elment...
budapestbar
2021. június 14. 23:09
A problémát abban látom, hogy az európai őslakosokra mindig csak kötelezettségeket rónak a liberális megmondóemberek, a betelepülőknek/bevándorlóknak pedig kizárólag jogokat kívánnak adni. Ugyanezt teszik az Európai Unióban is ugyanezek az őrjöngő liberális haszonlesők: a kelet-közép európai országoknak csak kötelezettségeik lehetnek, a nagyhatalmak elképzeléseit feltétlenül ki kell szolgálniuk, míg a magországok - tekintettel felsőbbrendűségükre - kizárólagos joga a döntések meghozatala. A liberálisok haladónak és gondolkodóknak mondják magukat, holott a tapasztalataim szerint a jelenlegi magatartásuk leginkább az őskori barbár kőbaltás emberek értelmi szintjét idézi, melyeknek köszönhetően Európában folyamatos háborúk dúltak. Ebből pedig az következik, hogy, amennyiben hagyjuk őket tovább élősködni a társadalmunkon, úgy hamarosan olyan konfliktusokat generálnak, amelyek ismét lángba borítják kontinensünket, csak sajnos, nagy valószínűség szerint - ellentétben az eddigi fegyveres konfliktusokkal - ezt már nem élné túl a kontinens és végleg elpusztulna. Ne hagyjuk ezt!
Kvasztics Fedor
2021. június 14. 23:03
Az, hogy Pakisztántól Marokkóig százezreknek, millióknak egyszerre jutott eszébe, hogy papírok nélkül, ha kell erőszakkal Európába induljanak, több, mint elgondolkodtató. Az, hogy kívülről embercsempészek, belülről gyanús jogvédő szervezetek egyengetik az útjukat, szintén furcsa. Az pedig, hogy már több, muszlimokhoz köthető, sok áldozattal járó cselekmény történt, szintén óvatosságra int. Az előítéletek sajnos, tapasztalatokon alapulnak, és senkinek nem róható fel, ha egy év után odajutott, hogy nem kér ezekből az ide irányított bevándorlókból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!