Orbán egy sötét vidéken

2016. július 20. 07:21

Egy német fellebbviteli bíróság rendszerszintű hiányosságokra hivatkozva, precedensértékűn megtiltotta egy menedékkérő átadását Magyarországnak.

2016. július 20. 07:21
Veress Jenő
Népszava

„Egy német fellebbviteli bíróság rendszerszintű hiányosságokra hivatkozva, precedensértékűn megtiltotta egy menedékkérő átadását Magyarországnak. Egy szíriai férfi ügyében döntöttek így, aki 2014-ben érkezett Németországba hazánkon keresztül, és menedékkérelmet nyújtott be.

Magyarország a dublini mechanizmus keretében vállalta, hogy átveszi az illetőt és lefolytatja a menekültügyi eljárást, ezért elrendelték kitoloncolását Magyarországra. A bírósági döntés értelmében viszont az idegenrendészeti őrizet magyarországi rendszerét nemcsak ma, hanem már 2014-ben annyira komoly hiányosságok jellemezték, hogy a felperest nem lehetett volna kitenni a menekültügyi eljárásnak, mert annak »jelentős kockázata«fenyegette volna, hogy önkényesen őrizetbe veszik, és nem tud hatékonyan védekezni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13
2016. szeptember 08. 08:30
Jenőke Világítótorony Orbán sötét vidékén, nincs más fájdalmad, örömed, mindhalálig Orbán? Szánalomra méltó és unalmat keltő, mint a böjti prédikáció.
Szvidrigajlov
2016. szeptember 05. 20:09
Maga, jóember, ott a sorvégén...maga nem ért a szóból? Hát hányszor ugatom, sírom, ordítom, hogy itt nincs olyan, hogy "sajátja". 30 éve nyomom, hogy te sem vagy más, te is más vagy. Tégy a gyűlölet ellen. Tiszteld a másságot! Magának, jóember nincsenek sajátjai. Például: Maga nem tartozik a férfiak közé, mert olyan, hogy férfi nincs, csak egyes, meg kettes szülő, meg mensturátor és nem menstruátor. Maga nem tartozik a családjához, mert olyan, hogy család nincs, csak egye, meg kettes szülő, meg gyerekek, akik majd eldöntik milyen nemük van és maga, és egyébként alkalmilag együtt laknak. És jóember, maga nem szólhat ebbe bele, hogy a gyerekeknek mi legyen a neme, és nemcsak ebbe, hanem abba sem, hogy babával, vagy autóval játsszon-e az a gyerek. Aztán, nézzük csak, hova nem tartozik még maga, jóember: nem tartozik ugyebár a magyarok közé, mert olyan, hogy magyar nincsen, hiszen itt mondenkinek más a genetikai eredete, mert akik Vereckénél bejöttek, azok már nincsenek, és különben is annyi szláv, német meg főleg zsidó és cigány vég keveredett, hogy maga jóember nem állíthatja, hogy a magyarok közé tartozik. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy akik Vereckénél bejöttek, bevándorlók voltak, akkor meg mennyire értelmetlen az, hogy a sajátja most nem bevándorló, régen meg az volt és az egyik bevándorló mitől inkább a sajátja magának, mint a másik. Mi? Na érti már, Pelikán! Minden világos!? Vagy magyarázzam másképpen? Nyomatékosabban? Hogy a mocskos kulák fajtád is megértse?
sipicki
2016. július 31. 10:09
Veress+Jenő, hol a lujza?
drkovax
2016. július 30. 00:25
Már nem és még nem. Az EU megtiltotta a korábbi őrizetbevételes gyakorlatot (tán 2012.01.01.-től) és csak a nagy roham után tudtuk részlegesen visszavezetni ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!