Megérdemelték

2016. július 15. 15:49

Az ellenzék most egységesen hőbörög. De 1999-ben nekiugrottak az Orbán-kormánynak, amiért nem tiltotta be a nácik tüntetését, holott a közösen elfogadott és fenntartott kétharmados törvény semmilyen tartalmi okokra hivatkozó tiltásra nem nyújtott lehetőséget.

2016. július 15. 15:49
Révész Sándor
Népszabadság

A rendszerváltás óta egy kormányzó erő sem mert előállni azzal, hogy a hatóságai politikai alapon dönthessék el, hol, mikor, ki tüntethet s ki nem. De mindegyik törekedett rá, hogy így legyen. A törvényt senki nem akarta úgy módosítani, hogy politikai alapon tilthasson mindent, amit politikai alapon tiltani kíván, de mindenki próbálta úgy alakítani a törvényt és/vagy a gyakorlatot, hogy a politikai okot technikainak vagy alkotmányvédőnek álcázva ezt megtehesse. Úgy, hogy nyilvánvaló legyen a tartalmi ok, csak jogilag ne lehessen megfogni. Ennek a nyílt sunyiságnak nevelőereje van. A jogtudatról leneveli, a sunyiságra ráneveli a népet. A „pragmatikus" politikus ilyen népre vágyik. Most már a legátlátszóbb és legabszurdabb ürüggyel is meg lehet fosztani a gyülekezés jogától bárkit. Ezt a joghalált az alkotmánybírók helyét bitorló szolgalelkek szentesítették: Ahol emberek léteznek, ott nem tüntethetnek, ha a hatalom nem akarja. Ennyi.

Az ellenzék most egységesen hőbörög. De 1999-ben nekiugrottak az Orbán-kormánynak, amiért nem tiltotta be a nácik tüntetését, holott a közösen elfogadott és fenntartott kétharmados törvény semmilyen tartalmi okokra hivatkozó tiltásra nem nyújtott lehetőséget. Viszont Kövér László rögvest beígért egy törvénymódosítást, miszerint a rendőrség betilthatja a »láthatólag« szélsőséges csoportok tüntetését. És persze a nyilas terrort pártoló tollforgatón kívül mindenkinek van rá esélye, hogy Kövér szélsőségesnek lássa.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2016. július 16. 07:52
1999-ben volt náci tüntetés?? Hol?
tevevanegypupu
2016. július 15. 21:17
Tilccsák be a Révészt. Közveszélyes.
tango47
2016. július 15. 20:04
Eszelős idegbeteg.
illiberator
2016. július 15. 19:33
A cím alapján a franciákra gondoltam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!