A magyarországi zsidók biztonságban élnek hazájukban

2016. július 19. 11:52

Vélhetően újságírói manipuláció vagy téves tanácsadói információk alapján lehetett a magyarországi zsidóság helyzetére vonatkozóan nem valós megállapításokat tenni.

2016. július 19. 11:52
Mazsihisz
MTI OS

„Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke, a Zsidó Világkongresszus (ZSVK) alelnöke levélben fogalmazta meg aggályait a nemzetközi szervezet vezetése felé az Observerben megjelent WJC elnöki interjúval kapcsolatban.

Heisler András levelében úgy fogalmazott, hogy vélhetően újságírói manipuláció vagy téves tanácsadói információk alapján lehetett a magyarországi zsidóság helyzetére vonatkozóan nem valós megállapításokat tenni. Heisler levelében hangsúlyozta, a magyar kormány és a zsidó szervezetek között jelenleg konstruktív együttműködés folyik. Európa egyik legnagyobb zsidó közösségeként a magyarországi zsidók biztonságban élnek hazájukban. 

Az elnök jelezte, emlékezetpolitikai kérdésekben a hazai zsidó szervezetek és a Kormányzat között vannak nézeteltérések. A Mazsihisz következetes álláspontot képvisel, s folyamatosan lehetősége azokat a kormány képviselőivel megvitatni. 

A Mazsihisz elnöke arra kérte a nemzetközi zsidó szervezet vezetését, hogy a magyarországi zsidósággal és az antiszemitizmussal kapcsolatos hiteles információkért mindig közvetlenül a Mazsihisz-hez forduljanak, s egyben felajánlotta a Zsidó Világkongresszus vezetése felé szervezetének további együttműködését a világ zsidósága érdekében végzett rendkívül fontos munkához.”

 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2016. július 19. 18:29
Csak amíg elég muzulmán nem kerül valahogy az országba. Ha netán sikerrel jár a visszatoloncolási kísérlet, akkor nekik lőttek.
bambuci
2016. július 19. 18:02
Ezt a megnyilatkozást Lázárnak és Zoltaynak köszönhetjük! Köszönhetjük?
puszika
2016. július 19. 17:01
Nem volt az az tanácsadói információ téves. HANEM TUDATOS!! Az firkász manipuláció meg annyira természetes,hogy kár rá időt fecsérelni.És ezek magyar firkászok voltak!!!!!!!!!
OHM
2016. július 19. 16:18
Sőt!Túlságosan is elszemtelenedtek a 13-"dikk" törzsükkel egyetemben...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!