Európai bankárunió

2016. július 13. 08:59

Az álarc egyre gyakrabban hullik le, a napokban éppen José Manuel Barroso az Európai Bizottság volt elnöke vállalt tanácsadói állást a Goldman Sachs beruházási banknál.

2016. július 13. 08:59
Kis Ferenc
Magyar Idők

Az elmúlt másfél év tapasztalatai, valamint a legfrissebb sokk, a Brexit után Avramopulosz szavai konokságról és politikai vakságról tanúskodnak és azt mutatják, hogy az unió polgárainak véleménye csak nyűg az eurobürokratáknak. A demokráciát álcaként alkalmazzák, hivatkoznak rá gyakran, de nem hisznek benne, csak akkor tetszik nekik a nép véleménye, ha az egybeesik a saját céljaikkal, érdekeikkel.

Az álarc egyre gyakrabban hullik le, a napokban éppen José Manuel Barroso az Európai Bizottság volt elnöke vállalt tanácsadói állást a Goldman Sachs beruházási banknál, amelyet sokan felelőssé tettek a 2008-as globális pénzügyi válság kirobbanásáért. Brüsszel nem lát semmi kivetnivalót Barroso új szerepvállalásában, nem vétett az Európai Bizottság etikai kódexe ellen, amely szerint a testület korábbi tagjainak a távozásukat követő 18 hónapos átmeneti időszak után is »az erkölcs és a diszkréció elveinek figyelemben tartásával kell eljárniuk«. Arra persze nem tér ki az említett kódex, hogy pontosan mit jelent az etikus és diszkrét magatartás.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsozsó
2016. július 13. 09:58
Miért, mit vártunk? Azt, hogy a szociális szférában hajléktalanokkal akar majd foglalkozni? Összenőtt, ami összetartozik. Ebből is látható, hogy jó szolgálatot tett a Goldman Sachsnak, akinek megéri így utólag (is) kifizetni. De ha tágabb környezetre nézünk, akkor ez azt is jelenti, hogy Barroso jó szolgálta a bankokat, sőt ha még tágabb körben húzzuk meg a nyereséget, akkor a multinacionális cégeknek - erkölcsi skrupulusok nélkül...
pollip
2016. július 13. 09:01
Lopakodó európai egyesült államok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!