Joga lenne Törökországnak drónnal megölnie Gülent Amerikában?

2016. július 19. 12:47

Recep Tayyip Erdoğan szerint volt szövetségese, a Pennsylvaniában élő iszlám prédikátor, Fetullah Gülen áll a hétvégi elbukott puccs mögött.

2016. július 19. 12:47
Glenn Greenwald
The Intercept_

Az tehát, hogy amerikai területen él valaki, akit a török kormány "terroristának", illetve a nemzetbiztonságát fenyegető közvetlen veszélynek tekint, feljogosítja-e Törökországot, hogy fegyveres drónt küldjön Pennsylvania fölé hogy megölje Fetullah Gülent, vagy ügynököket küldjön, hogy elrabolja őt? Ezt a kérdést Morris Davis ezredes, a Guantanamót korábban vizsgáló ügyész tette fel, aki azért mondott fel, mert kínzás hatására megszerzett bizonyítékokat használtak fel. ()

Az egyetlen elképzelhető akadály Törökország előtt az lehetne, hogy az USA hivatalosan csak olyan területeken veti be ezeekt az eszközöket, ahol zavaros helyzet uralkodik - ez pedig ugye Pennsylvaniára nem igaz. De ez csak egy pontatlan leírása az USA állítólagos jogosultságának az ilyen megoldások használatára. Valójában szeptember 11. után az USA bombázással és invázióval fenyegette meg Afganisztánt, hacsak a Talibán nem adja ki rögvest Oszama Bin Ládent. A Talibán válasza hasonló volt ahhoz, amit most az USA adott Törökországnak Gülennel kapcsolatban: bizonyítékot követeltek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Békanász a hasadon
2016. július 19. 22:28
Pennsilvaniában az amisok élnek.
heep
2016. július 19. 18:34
Ez nem jog kérdése. Az amcsiknak sincs joguk, de megvan hozzá az erejük, a technikájuk.
Energetikus
2016. július 19. 18:16
hát - ha sikerülne nekik Clevelandban ? - akkor sok amerikai fej lehullana !!!
mo ching
2016. július 19. 17:17
Ezt a Gollamot már a Taksim téri tünci idején is sározta Kardigán, most megint szórja rá a fekáliát, ha van köze hozzá, ha nincs. Valamit tudhat a Gollam Kardigánról, ha így fél tőle, márpedig az a tudás mást is érdekel a közeli Langleyben, valószínűleg. Úgyhogy Gollam addig életben marad, amíg fel tudják használni az amcsik Kardigán lejáratására, ha úgy tartja kedvük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!