Dopping a hidegháborúért

2016. július 22. 08:28

Mégsem a sport tisztaságáért érzett tiszteletre méltó aggodalmat, sokkal inkább a világpolitika hatalmi logikáját érzem Oroszország olimpia előtti vegzálásában.

2016. július 22. 08:28
Galló Béla
Galló Béla
Mozgástér

„Mégsem a sport tisztaságáért érzett tiszteletre méltó aggodalmat, sokkal inkább a világpolitika hatalmi logikáját érzem Oroszország olimpia előtti vegzálásában. Célzott dopping-botrány ez: ha Moszkvát eltiltják Riótól, az a csonka olimpiák egykori rossz példáját éleszti fel, annak minden következményével együtt. Akkor nem csupán további olimpiai haragszomrád várható, kemény politikai lépések is következnek, éles, bár unalmas vitákkal arról, ki is a felelős mindezért. És akkor nem lehet már kizárólag Rodcsenkovra mutogatni, aki még az is lehet, tényleg merő jó szándékból nyitotta ki a száját.

Mert ezzel az üggyel, a doppingot aligha fogják kiiktatni a sportból.

Leginkább csak az új hidegháború szellemét lehet vele doppingolni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2016. július 22. 15:38
Két eset lehetséges: - vagy az oroszok tényleg mindenben csúnya, rossz bácsik-nénik. - vagy a "független" mindenféle szervezetek benyalnak a nyugatnak. Volt már ilyen, a 80-as és 84-es olimpia. A sok tornából felmentett tisztségviselő ítélkezik a sportolók felett. Legyen az olimpián doppingteszt, és aki bűnös, bűnhődjön. A kollektív büntetés gyalázatos dolog. A történelemből ismerünk vallási-etnikai büntetéseket.
catalina9
2016. július 22. 11:21
balbakó [Hozzászóló kiszűrése] 2016. július 22. 08:54 Az USA nem bír magával állandóan provokálja Oroszországot. (Ráadásul, ha létezik doppingon alapuló sport-nagyhatalom az az Amerikai Egyesült Államok)" Lásd Lance Armstrong!!
kuwiq
2016. július 22. 10:34
Jézus ereje. Oroszországban készülő orosz sportolók komplett doppingmintái tűntek el, ráadásul bizonyítottan az orosz titkosszolgálat közreműködésével. Minden hülye kénytelen azonnal nagypolitikai összefüggésekbe hozni a dolgot? Igen, az orosz dopping nem tart egy lépéssel a WADA előtt, az USA jobban teljesít. A ruszkik maradnának a szimpla csalásnál, csak épp most ez nem jött be. De olyan orosz atléták, akiknek megvannak a felkészülési időszak dopping mintái, indulhatnak minden további nélkül.
KannibálTatárÚr
2016. július 22. 10:05
Rodcsenkovról azért tudni kell, hogy AMERIKAI doppingszerekkel kereskedett. Tehát voltak amerikai kapcsolatai. Azt nehéz bizonyítani, hogy provokatőr volt, de igen valószinű. Ma az USA-ban él. "Menekült".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!