Meg kell vizsgálni a 2010 előtti kommunikációs szerződéseket

2016. július 25. 17:59

A Magyar Időkben megjelent összefoglaló írás részletesen beszámol arról, hogy hogyan vertek el a baloldali kormányok 84 milliárd forintot kommunikációs célokra.

2016. július 25. 17:59
Fidesz-frakció
MTI OS

„Ma újabb bizonyítékok láttak napvilágot arról, hogyan pazarolta a Gyurcsány-Bajnai kormány a közpénzeket. A Magyar Időkben megjelent összefoglaló írás részletesen beszámol arról, hogy hogyan vertek el a baloldali kormányok 84 milliárd forintot kommunikációs célokra. Az összeg jelentős része a baloldali vezetőkhöz köthető cégeknél, a baloldali holdudvarnál, és offshore hátterű cégeknél landolt.

Felháborító, hogy a kommunikációs költések a gazdasági válság idején voltak a legmagasabbak. Abban az időszakban, amikor egyhavi nyugdíjat és egyhavi bért vettek el az emberektől, emelték az energiaárakat és csökkentették a családtámogatásokat, csak reklámozásra egyetlen év alatt 22 milliárd forintot költöttek.

A cinizmus csúcsa, hogy a baloldali kormányok súlyos százmilliókat költöttek a bevezetni kívánt vizitdíj népszerűsítésére. Milliárdokért hirdették az uniós fejlesztéseket is, miközben a Gyurcsány-Bajnai kormányok 2010-ig alig több mint egytizedét hívták le az uniós forrásoknak.

A ma közzétett adatok valószínűleg a jéghegy csúcsát jelentik. Éppen ezért meg kell vizsgálni a 2010 előtti kommunikációs kiadások jogszerűségét, és azt, hogy kik voltak a kétes értékű szerződések fő haszonélvezői.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2016. július 26. 12:07
Emlékszem nem győzték lekapkodnia "Beindultunk!" plakátjaikat, mert közben Simor elvtársat SMS-ben rendelték haza svájci síeléséből, kiszáradt az MNB devizatartaléka és senki nem akart venni kötvényt 10%-on sem.
kukagyerek
2016. július 26. 10:30
"Meg kell vizsgálni a 2010 előtti kommunikációs szerződéseket" ------------------ És a ti, saját 2010 utáni mocskotokkal mi lesz? Szemét Fizess banda!
madarasi.abel
2016. július 26. 08:48
Ok, vizsgáljuk ki. S ha már nekifutunk, nézzük meg az utána következő időszakot is. Mert még a párt ökle, a magyar idők szerint is azóta kb ugyanannyit költöttek erre a célra. Hajrá fidesz, munkára! Elővenni azt az elszámoltatási biztost :)
kaffogó hebrencs
2016. július 26. 08:43
"Az elszámoltatás befejeződött." - Budai Gyula. "Elszámoltatási kormánybiztosi munkája kevés eredménnyel zárult: a közel két éves, azaz 22 hónapos kutatómunka során 1442 esetet vizsgáltak, 110 nyilvános jelentést készített, 61 esetben tett büntetőfeljelentést, amelyből 30 ügyben 2012 augusztusában még folyt a nyomozás, 7 ügyben történt meg vádemelés. A nyomozások során 47 embert gyanúsítottak meg, és 39 ellen emeltek vádat" A wiki cikkben nem írják, hányan keürltek börtönbe - szerintem nulla. Kemény ez a csapat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!