Törökország is népirtó!

2016. június 08. 12:51

Németország – az említett sunyi, muszlim szavazatokért nemzetüket elárulók kivételével – most elégtételt adott az örményeknek.

2016. június 08. 12:51
Zárug Péter Farkas
Demokrata

„A Német Császárság hivatalos politikája sunnyogott, mint ma Merkel. Semmit nem tett. Hagyta, hogy az örmények pusztuljanak.

Sőt, a náci Németország számára pont Törökország lett a jó példája a népirtó államnak. A »végső megoldás« kapcsán jól ismert Hitler elhíresült mondata, amivel a náci párt vezéreit nyugtatta: »Ki emlékszik ma már az örményekre!?!«

A Bundestag határozatában – amelyet tehát Angela Merkel nem szavazott meg, és távollétével Erdogan török elnök szégyenteljes megnyilatkozásait nem akarta ezáltal magára venni – Németország vállalja tehát a történelmi felelősségét, amelyből az is következik, hogy ösztönöznie kell az örmény-török megbékélést. A Bundestag megemlékezése a 101 éve kezdődött népirtásra az örmény nép, »a világ legősibb keresztény népe iránti különleges tisztelet« kifejeződése is – áll a határozatban.

A történelmi szavazásról Angela Merkelhez hasonlóan mások is meglógtak. Szintén hivatalos elfoglaltságra hivatkozva nem vett részt a szavazáson Sigmar Gabriel alkancellár, az SPD elnöke és a szociáldemokrata külügyminiszter, Frank-Walter Steinmeier. Vagyis a teljes élvonalbeli diplomáciai spektrum elszökött a szavazásról, s nyilván majd ők lesznek azok a következő választáson, akik nyugodt szívvel kopogtathatnak a török szavazatokért, hiszen ők ott sem voltak. Persze a törökök nem olyan hülyék, hogy mindezt ne értsék gesztusnak.

De bizony az örmények sem olyan hülyék! Sem Örményországban, sem szerte a diaszpórában. Pontosan tudják, s számon is tartják, hogy kik azok, akik elárulták őket némi júdási ezüstpénzért, vagy – ahogy az azeri baltás gyilkos elengedése kapcsán jeleztem – egy maréknyi dollárért. S ugyanígy tartja számon mindazokat is, akik vele jót tettek, befogadták, enni adtak neki, vagy történelmi sebeire valamiféle gyógyírt adtak.

Németország – az említett sunyi, muszlim szavazatokért nemzetüket elárulók kivételével – most elégtételt adott az örményeknek.”

(A teljes írás a Demokrata június 8-i számában olvasható.)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bakafánt
2016. június 09. 07:34
Németország nagyon bevállalós,százmillió indiánt is bevállalhatna az USA helyett.Egyébként az első világháborúban az oroszok tüzelték az örményeket a törökök ellen.Az örmények az oszmán birodalomban gazdaságilag vezető szerepet vittek,a törökök az ő szempontjukból érthetően viselkedtek.Örmény szabadcsapatok tevékenykedtek(orosz segítséggel),hátbatámadásként kezelték a dolgot.A Van tónál komoly harcok voltak.Nyilván a válasz asszimetrikus,és eltúlzott volt,de sajnos mindig ez van.Lásd "ú.n ikertornyok" kontra Afganisztán szétbombázása,hideg napok 2500/délvidéki mészárlás 30000 fő,libanoni háború tíz-húsz zsidó,2500 palesztin áldozat.Egyébként minden szimpátiám az örményeké,de nekik is van min elgondolkodni!
Hóvirágcsempész
2016. június 09. 06:32
Nem keverek össze senkit.
Békanász a hasadon
2016. június 08. 23:58
Mindenki népirtó, kivéve a magyart.
Hóvirágcsempész
2016. június 08. 16:24
A baltás azeri gyilkos kiengedése aljas tett volt. A szánalmas védekezés pedig arcpirító. Mit gondoltak az illetékesek, hogy Azerbajdzsánban majd még meg is pofozzák azt a szemétládát ??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!