Orlando és a fanatikusok

2016. június 20. 07:50

Orlando, a San Bernardinó-i és a bostoni merényletekkel együtt szerepet játszik majd az amerikai elnökválasztási kampányban.

2016. június 20. 07:50
Pelle János
Magyar Idők

„Figyelemre méltó tény, hogy a »túlvilági jutalom«, az igazhitűekre váró mennyország képzete, mely minden egyistenhívő vallásban jelen van, kifejezetten elhalványult a zsidóknál és a keresztényeknél az idők folyamán, viszont az utóbbi évtizedekben megerősödött, vonzóbbá vált az iszlámban. Ezért is riogatják a dzsihadisták a világot azzal, hogy számukra a halál kívánatos, viszont félelmetes az »igaz hit« ellenségei számára.

Orlando, a San Bernardinó-i és a bostoni merényletekkel együtt szerepet játszik majd az amerikai elnökválasztási kampányban. Sajnos nem lehet kizárni, hogy novemberig még újabb iszlamista terrorcselekményekre is sor kerül, repülőterek, tömegrendezvények, vallási műemlékek, vagy a melegek rendezvényei ellen. Eközben pedig újabb és újabb támadásokra kerül sor Izraelben. A zsidó állam rendőrségét és terrorelhárító szolgálatát azoknak az államoknak, mindenekelőtt az Európai Unió tagállamainak a képviselői bírálják »túlzottan határozott fellépése« miatt, melyekre szintén lesújt a radikális iszlám terrorja. Az LMBT-közösségek pedig – a feministákhoz hasonlóan – szolidárisak lesznek az iszlámmal, nem törődve azzal, mit művelnek a másság képviselőivel, vagy a nőkkel az arab országokban.

A fordulat egy, az orlandóinál jóval nagyobb léptékű katasztrófa hatására valószínűleg bekövetkezik, csak abban nem lehetünk biztosak, hogy akkor majd nem kívánjuk-e vissza a jelenlegi habozó, ellentmondásokkal terhelt, lappangóan és gátlásosan »iszlamofób« közhangulatot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!