Nincs igazság, nincs béke

2016. június 16. 07:30

Ha Európa nem ismeri fel, hogy hadban áll, nem is fogja soha megnyerni a háborút. Ha nincs igazság, nincsen béke sem. Közeleg az uniós csúcs, ne legyen egy újabb elszalasztott lehetőség!

2016. június 16. 07:30
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„Ahogyan arra Földi László titkosszolgálati szakértő számtalanszor rámutatott, az európai biztonsági szolgálatok békére vannak hangolva, nem a mai realitásra. Salah Abdeslam tavaly november 13-án terrortámadásokat szervezett Párizsban, százharminc embert mészároltak le. Három nappal később, úgy tudni, egy brüsszeli lakásban éjszakázott, ám egy 1967-es törvény miatt nem tarthattak ott házkutatást, mert elmúlt este tizenegy. Kiszálltak hát másnap reggel ötkor, de Abdeslam már nem volt ott. Jé! Csak kivételes esetben zavarhatták volna Abdeslamot ilyen illetlenül kései órán, a terrorizmus pedig, mit lehet tenni, nem minősült annak a törvény szerint. A napokban egy rendőrparancsnokot és a feleségét meggyilkoló dzsihadista, vagy a tavalyi vonatos támadó nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, előbbi börtönben is ült, tudták, hogy »sárosak«, és a biztonság kedvéért megfigyelték őket – de ennyi. És ne menjünk el Orlando mellett sem, az ottani mészárost kétszer is kihallgatta a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), mégsem vette őrizetbe. A Foreign Policy amerikai lap cikke szerint egyebek között azért, mert az FBI-t a saját irányelvei akadályozzák abban, hogy megalapozott gyanú nélkül nyomozást indítson a gyanús személyek ellen. Az amerikaiak meg a közösségi oldalakon egyetlen kérdést tesznek csak fel: miért? Miért nem, ha ezzel megakadályozhatták volna a mészárlást.

A következtetéseket levonni nem igazán akaródzik azoknak, akik egy újabb »je suis«-vel kezelnék a terrortámadásokat. Európa jelenleg nincs abban a helyzetben, hogy nagyvonalúan megnyissa a határait, és mosolyogva végignézze, ahogy ellenőrizhetetlen embertömegek vonulnak át rajta. Aki nem hajlandó elismerni, hogy a terroristák felhasználhatják a migránsáradatot, annak is el kell fogadnia a tényt, hogy nem szerencsés, ha minden létező erőforrásunkat a népvándorlás emészti fel. Aminek a megoldásához egyébként nem csoda kell, hanem leginkább akarat. Ahogyan azt a Frontex adataira hivatkozva a Die Welt is elismerte a napokban: elsősorban nem a török–uniós alku csökkentette az áradatot, hanem a balkáni határzár.

Ha elhallgatjuk a problémákat, azok nem fognak megoldódni. Ha Európa nem ismeri fel, hogy hadban áll, nem is fogja soha megnyerni a háborút. Ha nincs igazság, nincsen béke sem. Közeleg az uniós csúcs, ne legyen egy újabb elszalasztott lehetőség! Ideje leszámolni az egy éve feleslegesen erőltetett kvótával, amit senki sem tart be, és egyre többen ellenzik. Ha egy megoldás nem működik, akkor nyilvánvaló ostobaság makacsul ragaszkodni hozzá, értelemszerűen nem jönnek attól kevesebben, hogy azt mondjuk, gyertek, valahogy megoldjuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madarasi.abel
2016. június 16. 10:24
napi rettegés. A nép békét akar. A politikusok hatalmat. Ez utóbbihoz meg sokszor elég, ha azt sulykolják: hadban állunk, veszélyben vagyunk, de mi megvédünk téged. Már Göring is alkalmazta ezt a módszert, utána meg a komcsik, az amcsik, és mindenki, akinek nem számított a hatalmon kívül semmi. Azóta milliók benyalták ezt az átverést, és még mindig nincs vége. Szóval rettegjetek. Nektek kell :)
Apáczai
2016. június 16. 08:40
"... rettentő sok nyomozást kellene indítani, ha minden feltételezést ki kellene vizsgálniok." Na hát! A szabadosságnak és az eszement willkommen politikának ez az ára. Fizessen az, aki behívja vagy beengedi őket! A helyett, hogy otthon harconának a hazájukért, itt lébecolnak, randalíroznak unalmukban, és várják, hogy mások kaparják ki nekik a gesztenyét, és addig mások tartsák el a sok léhűtőt. Fizessenek a tettesek, és a liberális-szocialista kollaboránsok.
rojtos
2016. június 16. 08:20
"Aki nem hajlandó elismerni, hogy a terroristák felhasználhatják a migránsáradatot, annak is el kell fogadnia a tényt, hogy nem szerencsés, ha minden létező erőforrásunkat a népvándorlás emészti fel." A sírunkat ásatjuk, és még fizessünk is érte? Valamit nagyon, de nagyon változtatni kéne Európában.
KannibálTatárÚr
2016. június 16. 07:58
"És ne menjünk el Orlando mellett sem, az ottani mészárost kétszer is kihallgatta a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), mégsem vette őrizetbe. A Foreign Policy amerikai lap cikke szerint egyebek között azért, mert az FBI-t a saját irányelvei akadályozzák abban, hogy megalapozott gyanú nélkül nyomozást indítson a gyanús személyek ellen." Megalapozott gyanú nélkül - azt hiszem - tisztességes országban nem lehet nyomozást indítani. Ez a kivizsgáló szervezet érdeke is, u.i. rettentő sok nyomozást kellene indítani, ha minden feltételezést ki kellene vizsgálniok. A szomszédom el akar tenni láb alól - jelenteném nekik. Miből gondolja? Sok a konyhakése. Kivizsgálni, vagy nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!