A Brexit rámutat az orbáni külpolitika csődjére

2016. június 27. 09:26

Orbán, aki évek óta szapulja az Uniót, most hirtelen azzal szembesül, hogy a részéről bárgyú fejőstehénnek tekintett szervezet szét is eshet.

2016. június 27. 09:26
Káncz Csaba
Privátbankár

„A Külügy diplomáciai védvonalait felszámoló kormányfő döbbenten figyeli, amint egyetlen nyugat-európai bizalmasa eltűnik a süllyesztőben. Orbán, aki évek óta szapulja az Uniót, aki a magyar parlament épületéről levetette az EU zászlaját, de aki az új oligarchákat EU-s pénzekkel tőkésíti fel, most hirtelen azzal szembesül, hogy a részéről bárgyú fejőstehénnek tekintett szervezet szét is eshet. A Jobbik újra akarja gombolni az európai békerendszert és megint hazánk EU-ból való kiléptetésével fenyeget.

A brit kiválás megkérdőjelezte az integráció jövőjét, alapjaiban rázta meg az európai biztonsági egyensúlyt, sőt a bolgár elnök szerint fegyveres konfliktusok kirobbanására figyelmeztet. A harmadik legnagyobb nettó EU-s befizető ország tehát vette a kalapját – miközben Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság inkompetens vezetője, akinek az európai menekültválság félrekezelésében döntő felelőssége van, sajnos még mindig a helyén van.

Különösen a kisebb államok esetében az ilyen rengések a diplomáciát fokozott kihívások elé állítják és kemény próbának teszi ki annak képességeit. A Brexittel hazánk biztonságpolitikai környezete érzékelhetően törékenyebb lett és egyben rámutatott arra az elképesztő sérülékenységre, amelyet a miniszterelnök intézményi ellensúlyokat nem tűrő rombolása okozott az elmúlt években.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
redley
2016. június 28. 08:48
Sóder egy szöveg ez a cikk.. Az emberek megelégelték, hogy egy síkhülye alkoholista (Juncker), egy primitív félbolond kommunista (Schulz), egy idegbeteg, mániás depressziós, amerikahuszár perszóna (Merkel), egy debil kis senki (Hollande) a brüsszeli "sztalinista kismoszkvába tömörülve" döntsön a sorsukról. Valójában Brüsszel az eredeti keresztény alapító atyák (Konrad Adenauer, Robert Schuman) elveit felszámolva, az európai bolsevik beállítottságú zsidóság Európa fölötti uralkodásának a hatalmi központjává vált. Márpedig ennek véget kell vetni.
zőldsas
2016. június 28. 08:09
Az ATV ma reggeli műsorában szórta a egymásnak ellentmondó hülyeségeit. De a szlogen nem változott Orbánt nem szereti az EU. Remélem is.
NewHorizon
2016. június 28. 03:46
Nahat, ez megint egy naiv, nem hozzaerto elemzese a helyzetnek. Figyelembe ajanlanam, hogy tajekozodjon bovebben arrol, hogy jelenleg mi is folyik igazan Europaban. Nem artana elolvasni a Daily Express egyik mostani cikket, itt egy keves belole: “European SUPERSTATE to be unveiled: EU nations 'to be morphed into one' post-Brexit The foreign ministers of France and Germany are due to reveal a blueprint to effectively do away with individual member states in what is being described as an “ultimatum”. Under the radical proposals EU countries will lose the right to have their own army, criminal law, taxation system or central bank, with all those powers being transferred to Brussels. Controversially member states would also lose what few controls they have left over their own borders, including the procedure for admitting and relocating refugees.” Lenyege, leforditva: Franciaorszag es Nemetorszag kulugyministerei nemsokara ismertetik a ‘blueprint’ tervet (ultimatumnak kellene hivni) ami megszuntetne a kulonallo allamokat. A tervek tartalma az, hogy a tagorszagok elvesztik a jogot arra, hogy sajat hadsereguk, criminal ugyeszseguk, adohivataljaik es kozponti bankjuk legyen mivel mindezt Brusselnek kell, hogy atadjak. Amellett, a tagorszagok elveszitik a valasztoerot (control), hogy mi tortenik a hataraikon, ehhez hozza tartozik, hogy kit engedjenek be es hova lesznek kuldve a bevandorlok.
Tintamin
2016. június 28. 00:16
Mióta létezik Orbánnak külpolitikája? Szíjjártó, bazmeg???? Egy focista vezeti a külügyminisztériumot??????? Bakker, az egy hétmérföldes seggnyaló, és ez az egy, amiben kiváló, egyébként fullsegghülye az arc. Nézzük meg, miket intézett eddig, mint "keleti nyitás". Haveroknak off-shore bulikat Oroszországban, meg egyéb vállalhatatlan helyeken, miközben nyugaton az összes létező szövetségesünket elveszítettük. A magyar dac, bazmeg, a hiszti, mert a hülye majom (Orbán), azt hitte, erőből értenek külföldön is. Oszt szépen kiröhögték, és hazazavarták a barmot. Milyen külpolitika ez, aminek következtében szégyellnem kell, ha külföldre utazom, hogy magyar vagyok, mert egy senkiházi tahó pöcs hetente változó skizofrén idiótaságokat hadovál???? Ugyanolyan dilettáns ez a kormány külpolitikájában, mint minden másban: nézzük meg, amihez Orbánék hozzányúltak, az beszart, tönkrement, elbaszódott (oktatás, egészségügy, szemétszállítás, kéményseprés, környezetvédelem, stb-stb-stb.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!