Fitten

2016. május 17. 07:20

A sport terjeszkedése a tudományos életben nagy léptékkel halad, komoly versenyzőmúlttal hamarosan könnyebb lesz a PhD-fokozat vagy díszdoktori cím elérése.

2016. május 17. 07:20
Tamás Ervin
Népszabadság

A sportra fordított kiadások kiugró növekedése, beleértve nem csupán a stadionokat, az olimpiai kandidálást és a másutt lemondott világversenyekre való buzgó bejelentkezést, szemléletváltást jelez. Prioritássá vált a testedzés a kikezdhetetlen heti öt tornaórával, a tantervben választható tárgyként szereplő labdarúgással, a mozgásra és az egészségügyre fordított pénzek elméleti összekapcsolásával. Hazánk első embere rettenthetetlenül hisz az erőnlétben, és tesz is érte. Bár sok helyen a tornatermek és tanuszodák építése az ünnepélyes alapkőletétel után hirtelen lelassul, mi több, megáll, a testnevelők fantáziadús edzésmódszerei képesek kihasználni az iskolaudvarok, mezők »szabad levegős« adottságait, ahonnan a legtehetségesebbeknek egyenes út vezet majd az akadémiákig.

Az, hogy mire képes a politikai hatalom a szenvedéllyel párosulva, évek óta megfigyelhető. Ha egyetlen ember hobbija még nem vált is össznépi szórakozássá, s az eredmények is cammogósan érkeznek, no meg nemzeti túlsúlyban szintén érmesek vagyunk, az elit számos tanújelét adja a sport iránti elkötelezettségének. A televíziók sportcsatornái is osztódással szaporodnak, van úgy, hogy ugyanazt a meccset akár két adón is nézhetjük, nincs az a jogdíj, amely közpénzből ki nem gazdálkodható.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2016. május 17. 17:40
Én más szemszögből látom ezt a kérdést: http://ktkj.blog.hu/2016/05/16/osszevonas
lucabrasi
2016. május 17. 16:13
Najó,lapozzunk...
BőröndÖdön
2016. május 17. 15:23
Remélem a Plagi bácsi is él majd a lehetőséggel...
2016. május 17. 11:48
Tamás Ervin összetéveszti a szezont a fazonnal. Mi köze az egészséges testmozgásnak, vagy akár a napi testnevelési órának a stadionokhoz? Az egyik az egészséges embereket eredményező tömegsport része, a másik meg valami egészen más, amit már lehet akár nem szeretni is! A mozgás egészséges és szükséges. Ezzel nem csak a szómát kényeztetjük, hanem a pszichének is, és jót teszünk a kettő egymást szolgáló egyensúlya fenntartásának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!