Kiss László áldozata leiskolázta a sors kegyeltjeit

2016. május 15. 12:10

Sokáig úgy tűnt, fogalmuk sincs arról, hogy a bűnhődés bonyolultabb dolog, mint a medence. Itt már nem lehet benyúlással nyerni.

2016. május 15. 12:10
Rab László
Népszabadság

„Amikor Kiss László a kézenfekvő bocsánatkérést szerdán kipréselte magából, és egy pillanatra abban lehetett reménykedni, hogy ez a Nemzeti Sportuszodában, de sokkal inkább a régi Magyarország langyosan bugyogó mocsarában lejátszott gyalázatos »parti« hozzásegíthet bennünket a hétköznapi erőszak elleni általános fellépéshez, megjelent a színen a hat héten át kushadó magyar politika.

És miközben leverték Százhalombattán az uszoda faláról Kiss László nevét, Kósa Lajos elkezdte értelmezni a versenysportban meglévő erőszak természetét. Ami éppen azt is jelentheti, hogy menthetetlenek vagyunk.

Hol járunk most? Kiss László már nem díszpolgár, nincs róla elnevezett uszoda, és megtette, amit megtehetett volna a legelején: büszkeségét leküzdve bocsánatot kért. Mert kezdi megtanulni a leckét. Most már az a kérdés, hogy a sok nagy csatát megnyert válogatott úszók a bukóforduló után megértették-e, mi történt velük a röpke hat hét alatt. Sokáig úgy tűnt, fogalmuk sincs arról, hogy a bűnhődés bonyolultabb dolog, mint a medence. Itt már nem lehet benyúlással nyerni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2016. május 17. 07:30
Most már csak azt várom, kire bizonyítják rá, hogy az oviban húzogatta a kislányok haját?
szabad vadlúd
2016. május 16. 10:24
...Erkölcsvédő, makulátlan honfitársaim! Bizonyára még emlékeztek...Magyarországnak nem oly rég volt egy miniszterelnöke, akit mikor az 56-os sortüzekről, kérdeztek...csak vállat vont és annyit mondott .."NAÉS?".. Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodát körbe állok! Hol voltatok akkor? Meg ez a szegény halottnak hitt áldozat, mikor Kiss Laci sikert sikerre halmozott....nem olvasott újságot? Akkor kellett volna kiáltani...."Magyarok!..ez az ember egy hétpróbás gazember!!!" Menjetek a p....a! Most mi mondjuk sokan..."NAÉS!"....elmúlt,leülte, egyszer már bűnhődött.
illiberator
2016. május 16. 10:03
Leszállhatnál már KL-ról te ocsmány sajtóhiéna, 1) KL bűnt követett el, de megbűnhődött (a börtönben is), de az 55 évvel ezelőtti tettén sajátmaga soha sem tudott átlépni szavai szerint: „minden nap azért keltem fel, hogy bebizonyítsam, hogy tisztességes tagja vagyok a társadalomnak”, 2) azóta bebizonyította, hogy méltó tagja a társadalomnak, amiért tiszteletet érdemel. 3) ennek ellenére, megaláztátok, gyaláztátok lincseltétek éjjel-nappal. Perverz önkielégítésül olyan senkik számára, akik semmit nem értek el az életben. 4) KL felejteni és feledni akarta múltját, mi ebben a bűn? De még ezen az úton is végigment: a 70 éves öregember személyesen is bocsánatot kért áldozatától a 20 éves önmagáért. A Szentírás nem azt tanítja, hogy aki egyszer rossz volt, az mindvégig rossz is marad! Sőt az is benne van, hogy Isten aszerint ítéli meg az egyes embert, hogy az milyenné válik. Így lehetett véres kezű Saulusból Paulus, azaz Pál apostol is. Ennek üzenete, hogy: legalább egyszer mindenkinek végig kell menni a lelki változás útján. Mindenkinek megadatik a szükséges kegyelem, hogy végigmehet rajta – ez a megtérés. Sokan a legfontosabb mozzanatot hagyják ki: azt, hogy mindent be kell vallani: szembenézni, vállalni, újrakezdeni. Nos, Népszabadságos sajtóhiéna! KL már megtette a magáét. Most te következel! Először is kezet csókolhatnál neki. Majd megkezdheted a vezeklést. Először is megírnád az igazat Buiszkuról, Hornról, Fletóról, a migránsbűnözésről, a kölni erőszakról, az olaszliszkai őrjöngésről, a kozma-gyilkosságról. Meg saját magadról. Végül bocsánatot kérhetnél áldozataidtól, az olvasóktól.
kiss.istvan770
2016. május 16. 04:48
Kiss László és társai tette megbocsájthatatlan. Az hogy politikai haszonszerzés céljából, felváltva egy-egy neoliberális bértollnok, nap mint nap, az áldozatokat is sértve melegen tartja az ügyet, pedig gusztustalan és undorító.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!