Asztalt borítani Brüsszelre?

2016. május 13. 10:07

Bármennyire is elégtétel volna asztalt borítani néhány arrogáns uniós vezetőre, az ilyen elégtételek okozta elégedettség csak rövid ideig tart – szemben az ebből eredő következményekkel.

2016. május 13. 10:07
Heckenast László
Messzelátó blog

„Az Egyesült Királyság a világ ötödik legerősebb gazdasága, jelentős katonai hatalom, London pedig globális ikonnak számít. Az ország nyelve egyben a modern lingua franca is, a brit film és zeneipar világhírű. Sőt, ma már az angol konyha is világszerte népszerűségnek örvend, mondta Cameron.

Mindez a britek józan és pragmatikus gondolkodásának az eredménye, és ugyanezt a gondolkodásmódot kell alkalmazni az uniós kérdés eldöntésénél is. Hiszen az Európai Unió a britek szemében mindig is eszköz – a prosperitás, a stabilitás és a béke eszköze –, nem pedig a cél volt.

És talán ez a beszéd legfontosabb üzenete: hogy az emberek ne érzelmi alapon döntsenek, hanem a tényeket objektíven értékelő józan ész alapján. Mert – akárcsak Magyarországon – itt is sokakat irritál Brüsszel nemzetállamok felett álló és a mindennapok gyakorlatába is rendszeresen beleavatkozó politikája. Bármennyire is elégtétel volna asztalt borítani néhány arrogáns uniós vezetőre, az ilyen elégtételek okozta elégedettség csak rövid ideig tart – szemben az ebből eredő következményekkel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2016. május 13. 16:03
Be van tojva brüsszeltől. Úgy és annyira, mint régen Moszkvától.
zolizolizoltan
2016. május 13. 16:02
London egy multikulturális város és egyáltalán nem olyan, mint Anglia vagy Skócia. London állam az államban, egy soknemzetiségű város. Az igazi angol vidéken lakik, Londonon kívül. A vidéki lakosság fogja eldönteni, hogy Nagy-Britannia kilép-e az EU-ból. Márpedig vidéken alighanem a Brexit van túlsúlyban.Sajnos.
KannibálTatárÚr
2016. május 13. 14:51
Asztalt borítani rájuk? Isten ments! SERBLIT!!!
u.cserkész
2016. május 13. 13:47
Láttam egy riportot, tegnap Martin Schulz-zal. A beszélgetésre nem térek ki, annyit nem ér. De a riport végén a riporterNŐ, felállt és kezet nyújtott Schulznak, aki elfogadta a kézfogást és kezet rázott a nővel. Ülve. Nekem ezt az ürgét dicsérheti bárki, nálam leírta magát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!