Gerendai, a zsúrpubi

2016. május 10. 23:14

Ha most az elegancia kedvéért félretesszük azt az egyébként egyáltalán nem lényegtelen kérdést, hogy sajnos a hülye vendég nem képes felnőni „a” Gerendai-féle életfilozófiához, még mindig itt marad a nyomasztó kérdés, hogy a fenébe nyavalyoghat ennyit egy sikeres ember.

2016. május 10. 23:14
G. Fodor Gábor
888

„Tehát mindig a hülye vendég a hibás. A pénzéért sokat akar zabálni, és ha nem jön be, amit vár, akkor meg nyavalyog, hogy »kicsi az adag, az ár meg magas.«

Ami »a« Gerendai felől nézve úgy néz ki, hogy hiába magas az ár, ha kicsi a haszon. Márpedig a haszon az kicsi, mert

  • az alapanyagok drágák;

  • a jó munkaerő elmegy külföldre, ezért »el kell kezdeni a külföldi bérekkel versenyezni«;

  • de hogy bért tudjon emelni, »ahhoz viszont vagy áfacsökkentés kell, vagy jelentős forgalomnövekedés, ideális esetben mindkettő.« 

De te hülye vendég, nehogy azt gondold, ha lesz áfacsökkentés, akkor majd gyakrabban jutsz el a Costesbe.

»Lehet, sokan kiakadnak majd, de szerintem ettől a lépéstől senki ne várja, hogy alacsonyabbak lesznek az éttermi árak. Szerintünk ettől az várható, hogy fejlődik és kifehéredik az ágazat.«

Meg talán lesz egy pici haszon, igaz, Karcsi?

Ha most az elegancia kedvéért félretesszük azt az egyébként egyáltalán nem lényegtelen kérdést, hogy sajnos a hülye vendég nem képes felnőni »a« Gerendai-féle életfilozófiához, még mindig itt marad a nyomasztó kérdés, hogy a fenébe nyavalyoghat ennyit egy sikeres ember.

Ha kissrácként ennek a tizedét nyafogtam, akkor apám összevonva szemöldökét, szigorú hangon csak ennyit mondott: »szedd már össze magad, fiam«.

Na mi lesz, Karcsi?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2017. március 22. 15:31
1. Bocsánat , itt az Ön stílusa sem kifogástalan... 2.GFG már a 888 indulásakor jelezte , hogy sok kísérletezés lesz , szakítani akar a jobboldali újságírás bizonyos hagyományaival / így pl . a "jólfésült" stílussal / . Talán az a célja , hogy a hétköznapibb-lezserebb hangvétel többek számára tegye hozzáférhetővé a mondanivalóját . 3. Magam is idegenkedem az alpáriságtól , s nem helyeslem a közbeszéd durvulását .
kispufi
2016. október 31. 17:08
a 0,4-es korsót és 0,25-ös poharat is az ilyen vendéglátózásnak köszönhetjük, ami mostanra már a bolti üvegekben-dobozokban is visszaköszön. meg mi is nekik...
Akitlosz
2016. július 30. 19:12
"Ha kissrácként ennek a tizedét nyafogtam" Látszik, hogy ma is ezt pótolja be. Ezért lett újságíró, hogy végre mértéktelenül nyafoghasson.
Békanász a hasadon
2016. május 21. 10:02
A fesztiváligazgató gyorsan rákapott az ingatlanüzlet ízére. 1999-ben baráti körével Jókai 1. Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. néven céget alapított, mely a bérleti jogot megint csak az Autókertől, a tulajdonjogot újfent a VI. kerületi önkormányzattól vásárolta, szórakozóhelyet álmodva a cég nevében foglalt címen lévő ingatlanba is. A Jókai utca 1. alatt azonban máig nincs vendéglátóhely: a cég alapítói megelégszenek azzal a haszonnal, amely a jutányosan vett ingatlan valódi értéken való értékesítése után ütheti a markukat. Említésre sem lenne méltó a fesztiváligazgató következő céggründolása, ha a társak neve nem árulna el sokat a Sziget első emberének kapcsolatairól. A Textile Trading Kereskedelmi és Ipari Kft. alapítói között találjuk Gerendai Károlyon kívül Schindler Endre SZDSZ-sajtóst, aki a mai napig vállán viszi a Sziget marketingügyeit, valamint az ő közvetítésének köszönhetően Matyi László SZDSZ-pénztárnokot, aki a közös cégalapítás óta jó barátja Gerendainak. A westendbéli ruhabolt azonban nem váltotta be a reményeket, így Gerendai és Schindler 2000 májusában kiszállt az üzletből (Matyi ezután Virág Attilában, a Gyurcsány Ferenc fémjelezte Altus csoport 1999 és 2002 közötti felügyelőbizottsági tagjában lelt partnerre).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!