Személyzeti kérdésekről

2016. április 28. 08:16

Nem, nem Matolcsy György lopta el Ozzy ­Osbourne fellépődenevérét, hanem énekest cserélt a népszerű ausztrál ötös fogat, a váltóáram/egyenáram együttes.

2016. április 28. 08:16
Uj Péter
Népszabadság

No de mindegy, Axl Rose csatlakozása körül tehát hitelességi problémákat vél felfedezni a rajongók egy része. Én magam nem csatlakoznák ehhez a táborhoz, hangsúlyozván, hogy Axl Rose hangi adottságai mindenképpen egy sikeres AC/DC-beli vendégszereplésre predesztinálják őt.

Ugyanakkor felhívnám a figyelmet, hogy nem ez az első énekescsere az ausztrál zenekar (ötös fogat) életé­ben, hanem minimum a harmadik. Sőt, a rocktörténet egyik leghíresebb, legtúlaggódottabb, legszkeptikusabban fogadott énekescseréjét éppen az AC/DC hajtotta végre, amikor is a sajnálatos módon alkoholizáció következtében elhalálozott Bon Scott helyett lett a most lelépő Brian Johnson az énekes. Akkor is mindenki ki volt készülve, hogy mekkora hiteltelenség már. Meg csak a pénz. Aztán lett belőle egy Back in Black album, ami azóta is falként adja a másikat, ötvenmilliót adtak el belőle. Na, ezt pipálja le a Conchita Wurst–ByAlex trió!

Jellemző, hogy mindenki az énekesekkel van elfoglalva, amikor a zenekar (ötös fogat) végrehajtott már két lényegesen komplikáltabb, kiélezettebb zenészcserét is. Egyrészt Phil Rudd dobost kellett élénk alkoholizmusa miatt 1983-ban kirúgni, hogy a lábdobja se érje a földet. És aztán 1983-tól '94-ig kínlódtak két dobossal. Szégyenszemre vissza kellett venni az akkora már némileg kevésbé italozó életformájú Phil Ruddot. Tavaly óta ő már megint nincsen a zenekarban, mivel jogi gondjai akadtak Új-Zélandon, in concreto gyilkossági kísérlettel vádolják néhány szokásos drogbirtoklási ügy mellett.

Karácsonyi előfizetési akció
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik