Kinyírt a Fidesz, ezért maradtam életben

2016. április 25. 09:40

Ha a Fidesz bölcsen előretekintene, látnia kellene: annyira szembekerült a társadalom minden rétegével, hogy ha elfogadható ellenfele lesz, miközben szövetséges nélkül marad, kevés ereje lesz a győzelemhez. Ezt a hiányzó tömeget csak a kisgazdapárt tudja megadni. Interjú.

2016. április 25. 09:40
Torgyán József
Magyar Nemzet

– Könyvét népszerűsítve járhatja az országot. Ez jó alkalom lehetne a kisgazdagyökerek erősítésére.

– Miután mocsoknak tartom a mai politikát, és novemberben már 84 éves leszek, nem kívánok a politikába visszatérni. Viszont olyan mérhetetlenül sok szeretetet kaptam a feleségemmel együtt a magyar néptől, amit képtelenség lenne visszaadni. Ezért elhatároztam, hogy közreműködöm a kisgazdapárt feltámasztásában, s addig a szememet le nem hunyom, amíg ezt el nem érem. Részt venni már nem szeretnék a párt működésében és a politikában, mert engem csak egyszer lehet hátba szúrni. És olyan nagy bajok vannak az országban, amelyeket már csak fiatal emberek képesek helyrehozni. Ha a Fidesz bölcsen előretekintene, látnia kellene, annyira szembekerült a társadalom minden rétegével, hogy ha elfogadható ellenfele lesz, miközben szövetséges nélkül marad, kevés ereje lesz a győzelemhez. Ezt a hiányzó tömeget csak a kisgazdapárt tudja megadni, s ha ezt nem értik meg, önmaguk sírásói lesznek. Tiszta szívből, nem a személyemet ért sérelmek miatt állítom ezt. A feleségem, Cseh Mária azt szokta mondani, ha én a politikában maradok, már rég nem élnék. Azzal, hogy a Fidesz engem kinyírt, némi túlzással életem megmentőjének tekinthetem. (…)

– 2001 februárjában a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszterségről lemondott. Rá egy évre már az FKGP elnöke sem volt. Félreállították. Sértődött?

– Tisztességtelen módon, a hatalmuk alá begyűrt bírósági apparátussal elérték azt is, hogy az FKGP elnöki tisztségéből kiebrudaljanak. Azt terjesztették, hogy a koromnál fogva szellemileg megrokkantam. Bírói úton tudtam meg 2002 augusztusában, hogy 2002. május 5. óta már nem vagyok a párt elnöke. A karrier útja a középszerűség, a tehetség pedig a Canossa-járáshoz vezető út. Lehet, hogy nagyképűségnek tűnik, de nekem a Canossa-járás jutott osztályrészemül. Mivel a miniszteri nyugdíj fogpótlásra sem elég, újra ügyvédi irodát működtettem. Azóta kritikai érzékkel figyelem mindenféle kormány tevékenységét. Nem vagyok sértődött. Sőt! Összehasonlíthatatlanul inkább a nemzet érdekében áll az Orbán Viktor vezetésével, sok hibával tarkított Fidesz tevékenysége, mint bármelyik nemzetrontó liberális erőé. A népvándorlás kérdésében például a neo-ultraliberálisok olyan nemzetellenes álláspontra helyezkedtek, amit józan ésszel fel sem lehet fogni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2016. április 26. 08:54
83 évesen luk van a fenekén örüljön hogy szelel. :)))))
1120
2016. április 25. 21:11
Jaj, ne...
BőröndÖdön
2016. április 25. 16:37
Józsi bá,egyszer bőven elég volt...
Csikasz
2016. április 25. 15:00
Torgyán doktor úr eléggé alacsonyra süllyedt. Ennél többet várnék tőle. Kinyírásról, hogy állnak a törökbálinti birtokok, ingatlanok az ipari park környékén?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!