A szabad társadalom: bűnüldözés

2016. április 11. 09:18

Az állam intézménye a bűnözés rendszerezett, szisztematikus csatornája.

2016. április 11. 09:18
Táborszki Bálint
Ellenpropaganda

„Michael Huemer szemléletes példával mutatta be azt, hogy az adószedés miért rablás. Tegyük fel, egy bűnbanda garázdálkodik a szomszédságunkban, én pedig megelégelem a bűnözést, felbérelek néhány erőteljes kopaszt a közeli választási irodából, összeszedetem velük az összes bűnözőt és bezárom őket a pincémbe. Majd becsöngetek  a szomszédomhoz és azt követelem, fizesse ki a kopaszokat, vagy őt is bezárom a pincémbe, a bűnözők közé. Mivel bár talán a szomszéd is szerette volna a bűnözés végét, nem egyezett bele önként a kopaszok felbérlésébe, így az ilyesfajta adó kirovása és behajtása rablás.


Az állam létét támogató személyeknek semmi problémájuk nincs az ilyen rablással, vagy azzal, hogy az állam nevében zsoldosok bezárják vagy meggyilkolják azokat, akik szeretnék saját és környékük védelmét önkéntes, piaci alapon megoldani. Épp ezért az a kérdés, hogyan szorítaná vissza a szabad társadalom a bűnözést, egy teljesen hamis előfeltételezésen nyugszik, mégpedig azon, hogy az állam visszaszorítja azt. Igazából az állam intézménye, mely az előző évszázadban 262 millió saját alattvalóját gyilkolta meg, a bűnözés rendszerezett, szisztematikus csatornája, melyen keresztül egy maffiaréteg legálisan képes kizsákmányolni, elnyomni és uralni áldozatát. A bizonyítási kényszer teljes mértékben annak a vállán nyugszik, aki az államot támogatja, mivel az állam maga a bűnözés.

Ezenfelül az állami rendőrség munkája semmiképp nem nevezhető hatékonynak. Hiszen mit is csinál a rendőrség? Mindenekelőtt előfeltétele a rablás, hiszen az adókon át való szisztematikus kizsákmányolás nélkül lehetetlen volna kifizetni a dolgozókat. Ezekután a rendőrség egyetlen dolga várni a hívást, amely közli velük, hogy valakit kiraboltak, megerőszakoltak vagy meggyilkoltak. Erre a rend őrei megjelennek, helyszínelnek, esetleg krétavonalat rajzolnak a holttest köré, majd elkezdik felderíteni és keresni a bűnelkövetőt. A nyomozás sikerében csak az igazán naiv bízhat, hiszen a rendőrségnek nem áll érdekében mindenáron előkeríteni a bűnözőt: nem veszítik el állásuk, nem veszítik el fizetésük, nem éri őket megrovás és nem kell kártérítést fizetniük. Miért? Egyszerűen, mivel a rendőrség nem piaci szereplő. Nem köti őket szerződés, amelyet teljesíteniük kell, nem veszítik el vásárlóikat, ha minősíthetetlen munkát végeznek és nincs versenytársuk, amely teljesítményre késztetné őket, és bukásukkor magához vonzaná a vevőket. Végül pedig ha sikerül elfogniuk a tettest, legális rabláson keresztül pénzelve börtönökben tartják azt, a bűnöző és az állam áldozatának pénzén etetik, biztosítanak számára lakhatást és egy relatíve békés, erőfeszítést nélkülöző környezetet.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rozsogátor
2016. április 11. 23:19
Na akkor ezzel együtt már három: A rendőr bizony köteles megvédeni. Ezt intézkedési kényszerként ismeri a jog és az, ez alól való kibúvás bizony a szolgálatteljesítés közbeni parancsteljesítés megtagadásának minősül (katonai ügyészség). Jogilag bizony a legutolsó talpas járőr is köteles megvédeni téged mert esetleg sokkal rosszabbul jár mint te aki az ő kibúvása miatt szenvedsz jogsérelmet. Ha görcsösen ragaszkodsz hozzá tételesen kielemezhetjük az írást mert úgy látom, hogy tudunk észérvekkel vitázni, csak szerintem értelmetlen. Ez egy szakmaiatlan és végtelenül ostoba eszmefuttatás ami nélkülöz mindenféle racionalitást. Egyszerűen csak utána kellett volna menni kicsit a jogi részének és nem általánosítani. Főleg most nem amikor a rendőrök kutyákhoz sem méltó körülmények között védik határainkat. Piacot pedig csak olyan adófizető tud csinálni aki keresőképes és életben van. Amúgy meg grat. hosszú idő után értelmesen lehet valakivel vitázni itt, anyázás nélkül.
rozsogátor
2016. április 11. 21:14
Egyetlen szavadba kerül szépöcsém, segítek én ha tudok. Nem a törékeny hitrendszeremmel mond ellent ez az értelmetlen firkálmány hanem a logikával. Azt hittem, hogy ez csak a "szerzőnek" új de ha másnak is akkor elmondom nagyon szívesen. A rendőr nem piaci szereplő valóban, és az ukázba adott közlekedési szopatáson felül nem is termel más bevételt (az se kevés). Ennyi erővel miért nem térünk ki a mentősökre, vagy a tűzoltókra? Azok még csak nem is bírságolnak hallatlan....... Van pár állítás amit nem szükséges megcáfolni mert egyszerű hazugság: Bizony van megrovás és van olyan juttatás amiket fegyelmivel el lehet bukni. Ha ők hibáznak akkor nem ejnye-bejnye van hanem katonai törvényszék amit nagyon nem illik összekeverni egy polgári bírósággal. Ez eddig az ostobaságból összehordott része a dolognak. A másik csak szimpla sötétségből jön..... Attól kezdve, hogy a rendőr megfog valakit nem ő dönt a retorziókról. Magyarországon pedig nem igazságszolgáltatás van hanem jogszolgáltatás. Szépöcsém remélem érthetően megcáfoltam ezt a hazugságoktól és ostobaságoktól hemzsegő szemetet. Szép estét kívánok.
rozsogátor
2016. április 11. 18:45
Hát téged meg honnan szalajtottak szépöcsém? Remélem pénzt nem kapsz ezért a szemétért, de ha mégis akkor rohadt gyorsan fizesd vissza, nem érdemled meg......
eresgé
2016. április 11. 18:23
tulajdonkeppen mirol hadoval ez a csavo? Nem lehet felpakolni az ilyet valami jarganyra es elkuldeni "udulni" kicsit olyan helyekre, ahol az allam egyaltalan nem szoritja vissza a bunozest es a lokalis had- meg onkenyurak intezik az ugyeket egymas kozott. ezt a barmot
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!