Akiknek semmi sem szent

2016. április 06. 12:05

Mindenkinek nagy a felelőssége. A tiltakozások szervezőinek éppúgy, mint a résztvevőknek.

2016. április 06. 12:05
Németh Zoltán
Magyar Idők

„A kerek vagy szögletes asztaloknál folynak a megbeszélések. Mindeközben a válogatás nélkül használt tiltakozási módszerek pont azokra nincsenek tekintettel, akikről az egész(nek) szól(nia kéne): a diákokra. Azt mondják, értük küzdenek, közben pedig eszközként használják őket, hét-, nyolc-, tízéves gyerekeket.

Mindenkinek nagy a felelőssége. A tiltakozások szervezőinek éppúgy, mint a résztvevőknek. A tárgyalóasztalnál ülőknek úgyszintén. A szépen indult folyamat ne vezessen kibékíthetetlen konfliktusokhoz, megosztottsághoz! A legtöbb tanár tanítani szeretne. Oktatni-nevelni.

A gyermekekért, diákokért él, esze ágában sincs belevinni őket a felnőttek küzdelmeibe. Esze ágában sincs alkalmazni a fent emlegetett, visszataszító módszereket. Közben pedig szégyelli azt a néhány kollégáját, akinek semmi sem szent. Csak remélni tudom, hogy győz a többség, akiknek sajátja a tisztesség, a józan ész és a hivatásszeretet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vezetéknév Utónév
2016. április 06. 12:51
Az oktatási rendszert a jelenlegi kormány verte szét, nem a tanárok. Orbánék vontak el 100 milliárdokat az ágazattól, ők csinálták az adósságot halmozó, kaotikus Kliket, az egyentankönyveket, az óraszámemelést stb. Nehogy már a pedagógusokat hibáztassuk, amiért normális viszonyok közt akarnak dolgozni és nem tárgyalnak az érdemi változtatások helyett sunyin taktikázó minisztériummal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!