A miniszterelnök szívügye közügy

2016. április 23. 09:23

Robert Ficót tegnap megműtötték, Andrej Danko jövő héten kerül sorra. Az előbbinél találgathatjuk, mi baja volt, van, utóbbi magától mondja el a részleteket - személyesen, nem ködös közleményekben.

2016. április 23. 09:23
Mózes Szabolcs
Új Szó

Fico és csapata az egészségi állapot titkolásával ráadásul pont a fordítottját éri el, mint amit vélhetően akar. Egy miniszterelnök betegsége mindig közérdeklődésre tart számot, azt pedig egy politikusnak nagyon jól kell tudnia: ha valami kiderülhet, az ki is fog derülni. Pláne akkor, ha az újságírók tudják, hol és mit kell keresni - itt ugyebár egyértelmű: a kórházban és a betegséget.

A »titkosítás« így csak felerősíti a spekulációkat. Ha minden rendben lenne, miért ne beszélnének róla? - kérdezheti a választó. Közben nagy valószínűséggel egy rutin beavatkozásra került csak sor Ficónál, ami után pár héttel a kormányfő visszatérhet a munkahelyére.

Milyen lesz ezután a teherbíró képessége? Hamarosan ez lehet a fő kérdés. A betegség és a műtét, valamint azok a spekulációk, hogy Fico unja már a miniszterelnökösködést (különben 2014-ben miért indult volna az államfőválasztáson), pedig felerősíthetik a pártján belüli trónutódlási harcokat. Nem, nem kell még Ficót - politikai értelemben véve - temetni, ám ezek a jelek nagyobb párton belüli aktivitásra késztethetik a trónkövetelőket.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polnemkor
2016. április 24. 22:51
Micsoda egy legalja mocsok lap ez - és magyar nyelven írják! Micsoda genny "magyarok" kellenek ehhez! S van magyar, aki megveszi? Szégyen a puszta léte!
Gregorius
2016. április 23. 22:39
Úgy tudom, hogy országa válogatja azt, hogy mennyi infot adnak. Az USA-ban úgy rémlik, hogy kifejezetten részleteseket, amíg Európában inkább a személyiségi jog érvényesül, a betegség -egy bizonyos időhatárig- magánügy. Nagyjából ugyanez a helyzet a félrelépésekkel is, az USA-ban tönkremehet bele egy politikus karrierje, amíg a franciáknál vagy olaszoknál csak vigyorognak rajta.
még fokozza
2016. április 23. 13:22
Ficonak a csajozástól akadhatott ki a szíve. Dankot is sajnálom, olyan viccesen ejti a magyar neveket. Szívben szuperek az orvosok, ma az nem betegség. Sajnos a rákkal nem így.
Morgen
2016. április 23. 11:18
Fico akut szívelégtelenség miatt került műtőasztalra. Egyébként senki betegsége sem közügy, ha az nem korlátozza a köz érdekeit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!