Képmutatás Kelet-Európa félelme az „ismeretlentől”

2016. április 19. 17:19

Nem kell pszichológusnak lennünk ahhoz, hogy megértsük, miféle feldolgozatlan kisebbségi komplexusok alapozzák meg a tisztaságról és hagyományról szóló kelet-európai beszédeket.

2016. április 19. 17:19
Marko Martin
Die Welt

„A »nyugatot«, amit állítólag meg akarnak védeni, Jeruzsálem és Athén, Westminster és Voltaire, Bach zenéje, a katolikus reneszánsz és barokk építészet írja le legszebben. Ezekben gyönyörködik az EU-támogatások ellenére is még mindig eléggé lecsúszott Kelet-Európa, csakhogy ezek többnyire a toleráns, többnemzetiségű K. u. K. időszakból származó dolgok, nem pedig a »nemzeti függetlenség« korszakaiból, amelyek főleg arról szóltak, hogy tekintélyelvű rendszereket hozzanak létre és megfélemlítsék a kisebbségeket.

Magyarország mostanság különösen vicces módon azokat a feltételezett értékeket mutatja fel, amiket az „összekevert” Nyugat-Európa régóta elfelejtett.

Aki azonban a Nemzeti Galériában, a budai várban végignézi az olajfestményeket, amely »nemzeti örökségeken« bátor magyarok küzdenek mongolok és törökök hordái ellen, főleg bajszos, fekete hajú magyarokat lát, keskeny szemekkel, akik a valóságban addigra már rég keveredtek a »határsértőkkel«.

Nem kell pszichológusnak lennünk ahhoz, hogy megértsük, miféle feldolgozatlan kisebbségi komplexusok alapozzák meg a tisztaságról és hagyományról szóló beszédeket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2016. április 20. 14:28
Tényleg van itten képmutatás: „Számos tekintélyes, befolyásos zsidó ismerte már be és dicsekedett vele, hogy a bevándorlás és multikulturalizmus zsidó aknamunka eredménye - persze ők nem így mondják, szerintük ez a folyamat pozitív. Az épp említett Svédországból jött a már sokak által ismert Barbara Lerner Spectre általi beismerés, mely szerint a zsidóké a vezető szerep ebben a multikulturális, kevert fajtájú, hagyományos fehér nemzetek és kultúrák pusztulásához vezető folyamatban, melynek szerinte "be kell következnie"..... "Miénk, zsidóké a vezető szerep Európa multikulturálissá változtatásában" „A bevándorlók ügyében maga Netanjahu miniszterelnök is megszólalt, szerinte az afrikai menekültek "fenyegetik Izrael társadalmi szerkezét." Eli Yishai belügyminiszter szerint az afrikai bevándorlók nagy része bűnöző, egy rádióinterjúban pedig úgy nyilatkozott, csak a börtön, vagy a deportálás tántoríthatja el őket attól, hogy Izraelbe jöjjenek.” „Slomo és Izzi hosszú idő után találkoznak ismét. - Slomokám- kiáltja Izzi - hogy vagy, hogy van a családod? Úgy emlékszem három fiad van, bizonyára már felnőttek. - Igen – válaszolja Slomo – a legidősebb Moszkvában van, ott építi a kommunizmust. A középső Magyarországon él és ott építi a kommunizmust. A legkisebbik pedig Izraelben van. - És ő is építi a kommunizmust? - Megbolondultál? A saját hazájában?”
kuwiq
2016. április 20. 14:27
Bocs, de ha valaki ismeri, milyen az iszlám megszállás, azok mi vagyunk. De lassan már nyugaton is kezd világos lenni pár embernek, hogy mit is jelent az iszlám valójában, és miért jelent veszélyt a részben szabad világ számára.
vendelin
2016. április 20. 13:45
Jeruzsálem és Athén mint többnemzetiségű KuK időszakból származó dolog?! Itt kellett volna abbahagynom az olvasást. Sajnos nem tettem. Így még azt is megtudtam, hogy az idegen szép. Kivéve, ha bajszos, fekete hajú magyarokról van szó, keskeny szemekkel.
mustarharmas
2016. április 20. 11:30
Huhh, de mélyidióta ez a cikkíró.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!