Teljesen megújul a Fidesz székháza

2016. április 01. 11:54

Mivel a közeli Városliget és a Hősök tere is megújul, kormánypártként nem hagyhatjuk, hogy egy romos épület rontsa az összképet. Interjú.

2016. április 01. 11:54
Kubatov Gábor
Kubatov Gábor
Magyar Hírlap

Elég rossz állapotban van a Fidesz Lendvay utcai székháza. Mi lesz a patinás központjukkal?

A rendszerváltozás óta, amikor a Fidesz tulajdonába került a székház, nem történt nagyobb felújítás, csak toldozgatták-foltozgatták az épületet. Most jutottunk el odáig, hogy – a francia UMP és az amerikai republikánusok központjainak mintájára – modern székházzá alakítjuk át, természetesen az épület eredeti stílusán nem változtatva, a Lendvay utcai irodaházunkat. Nem lesz már omlásveszély a Dózsa György úton. Mivel a közeli Városliget és a Hősök tere is megújul, kormánypártként nem hagyhatjuk, hogy egy romos épület rontsa az összképet. (...)

Említette a határidőt. Mikorra újul meg az épület?

Szeptember végére el kell készülni a munkával. Ez azt jelenti, hogy mindössze hat hónapja van az építőnek. Nemcsak a belső tereket, hanem a tetőt, továbbá a külső vakolásokat is rendbe kell tenni. Az épület homlokzatán is több helyen visszaállítjuk az eredeti állapotot. A ház eredeti stílusán, hangulatán ugyanakkor nem változtatunk, ezek megőrzése is legalább annyira fontos számunkra, mint a felújítás maga. Természetesen eközben a biztonsági szempontokat is szem előtt tartjuk. De néhány meglepetéssel is készülünk, aki kíváncsi, ősszel majd megnézheti. 

Mennyibe kerül a felújítás?

Négyszázhatvanmillió forintos költséggel számolunk, ezt részint a tartalékainkból, részint hitelből finanszírozzuk. Az idei az első olyan év, amikor a költségvetésünk már lehetőséget ad a fejlesztésekre. Ez úgy valósulhat meg, hogy a párt az elmúlt években minden hitelét törlesztette. Tehát mi nem eladjuk a székházunkat, mint például az MSZP, hanem ellenkezőleg, felújítjuk azt. Ez is azt bizonyítja tehát, hogy a Fidesz felelősen és takarékosan működik, illetve gazdálkodik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2016. április 02. 15:19
Az irigyek meg csak főjenek saját levükben. Ámen.
választópolgár
2016. április 02. 13:39
Megújul a fideszmp központi bizottságának a székháza.
smarton
2016. április 02. 13:19
"A rendszerváltozás óta, amikor a Fidesz tulajdonába került a székház, nem történt nagyobb felújítás, csak toldozgatták-foltozgatták az épületet. " Hát akkor tisztázzuk, egyáltalán nem volt lepukkanva a rendszerváltáskor,sőt, a Fidesznek fel is lett újítva. Azóta meg kik is toldozgatták-foldozgatták? Másra kellett a pénz, igaz?
kjkj945
2016. április 02. 09:35
(Az MSZP 2009 elején költözött új székházba, akkori hírek szerint 700 millió forintot fizettek az ingatlanért, de a felújítás költsége is meghaladta a százmilliót.) És akkor mennyivel olcsobb volt a felujitás
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!