Akikre süt a nap

2016. április 23. 15:46

Miféle ember lehet, aki a közmunkáshavibért naponta megkeresve, sokféle életédesítő állami juttatással kényeztetve is teljesen jogosnak tartja, hogy a fürdőszobába a mosógépet meg a háztetőre a napelemet is a köz pénzéből vásárolja meg.

2016. április 23. 15:46
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszabadság

Abban persze van némi disszonancia, hogy az a kormányerő, amelyik a hatalomgyakorlás szintjén látványosan ignorál minden, az energiafelhasználás zöldítésére irányuló trendet és törekvést, az egyén szintjén könyékig nyúl a bödönbe egy kis megújuló energiás rezsicsökkentésért. Az vesse rájuk az első követ, aki nem szeretne takarékosabb mosógépet meg ingyenáramot. De ha ez lenne a legnagyobb ellentmondás a rendszerben, azzal zokszó nélkül kiegyeznénk.

A különlegességet inkább ott látjuk, hogy az amúgy fegyelmezett jobboldali honatyák látványosan semmibe veszik a főnökeik útmutatásait, ha pénzről van szó.

Visszakanyarodva a kiindulóponthoz, a kicsi becsületéhez, a derék, következetes és önzetlen mai elit immár hatodik éve demonstrálja, hogy nemcsak a nagy pénzeket rakja zsebre szívesen, de ha úgy hozza az élet, az apróért is lehajol. Nyilván azért, mert megérdemli. Ahogy más is.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13
2016. április 25. 08:35
Németh Péter-Hargitai Miklós! A kérdést az új gazdagoknak, a foximaxi egyetemet végzett semmiből lett kapitalistáknak tegyék fel, hogy mifélék? Legelőször Gyurcsánynak, neki is nagy volt a merítése, trükkökkel politikai hatalomhoz is jutott, érintettként tudnia kell a választ is.
Peter8811
2016. április 25. 05:38
Miféle ember lehet aki a Népszabadságban publikál.
Peter8811
2016. április 25. 05:36
Te Miki, jobb lenne a cikk ha a fideszes képviselő az István utca sarkán egy mosógépet a biciklijén toló pályázati nyertest ütött volna el. Hogy ez nem igaz? Gondolom ez a Népszabadságnál nem jelent problémát.
Peter8811
2016. április 25. 05:32
Hargitaiak dala Kerékpár szerelem e kettő kell nekem. Kerékpárért feláldozom az életem Murányiért a Teller levelem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!