Miért nyernek a terroristák?

2016. április 15. 11:12

Mi tényleg megijedtünk és – ismét – megváltoztattuk a reptéri biztonsághoz való hozzáállásunkat. Teljesen feleslegesen.

2016. április 15. 11:12
Hama
Kapitalizmus

Látszik, hogy a reptérre bejutni akaró embereknek elegük van. Hatalmas a sor a második biztonsági ellenőrzésnél, mert csak három kapu van nyitva. Magyarországon is elegük van az embereknek, de nem tehetnek mást, beállnak a silány választék valamelyikéhez vezető sorba. Mégsem hőbörögnek hangosan, a beletörődő mérges arcizomrándulásokat leszámítva nincs más ellenkezés.

Lenyelik a felesleges vegzálást, mert félnek. Félnek, mert elhitetik velük, hogy van mitől. És sajnos tényleg van mitől. Azonban nem csak a terroristák, hanem a robbantásokat ürügyül felhasználó, illiberális államoktól is kéne félni.

Úgy tűnik, a csatát megnyerték a terroristák, elérték a céljukat. Rettegünk és ezért változtatunk megszokott életünkön, a rossz irányba. A háború azonban még nem dőlt el. Azt csak akkor nyerik meg a szabadság ellenségei, legyenek akár terroristák, akár az illiberalizmus más harcosai, ha félelmünkben nem teszünk semmit ellenük.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Haka Pc
2016. április 15. 12:08
"felesleges vegzálást"?????? Kurva anyád!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!