Hogy robbanthatott Brüsszelben az, akit 2010-ben 9 évre leültettek?

2016. március 23. 13:19

Azt gondolnánk, hogy egy belga juhásznak is eszébe jutna egy ilyen embert szemmel tartani, de nem.

2016. március 23. 13:19
Sztankóczy András
Válasz.hu

„A 27 éves Khalidot 2011-ben öt év börtönre ítélték, amikor fegyverrel lopott autót. 30 éves bátyja 2010-ben kilenc évet kapott, amikor egy rablásnál kalasnyikovval nyitott tüzet a rendőrökre. Ehhez képest ugye tavaly már zavartalanul tervezhették Párizst, egyikük bérelte a lakást, ahol a merénylők felkészültek a francia főváros elleni akcióra. Feltételezem, jó magaviselet miatt jöhettek ki idő előtt. Megfigyelni meg miért is kellett volna szabadlábon őket? Csak azért, mert egész addigi életükről ordít, hogy kiváló dzsihadista válhat belőlük?

A reptéri képeken látható harmadik társuk, Najim Laachraoui ujjlenyomatát is megtalálták a párizsi bombákon. Rá még csak azt sem lehet mondani, hogy hirtelen radikalizálódott: a nyomozók szerint köze volt egy 2009-es kairói merénylethez, amelyben egy osztálykiránduláson lévő francia gimnazista lányt ölt meg egy pokolgép. 2013-ban járt Szíriában is, de persze simán visszatérhetett Belgiumba. Azt gondolnánk, hogy egy belga juhásznak is eszébe jutna egy ilyen embert szemmel tartani, de nem.

Minden újabb részlet egy, a korábbi feltételezéseknél is népesebb terrorcsoportra utal. Hogy lehet, hogy egy ekkora társaságba nem tudtak legalább egy informátort beépíteni?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajkakutyus
2016. március 23. 20:03
Talán Belgium és az EU vezetését belga juhászokra kellene bízni.
luga
2016. március 23. 17:58
Évekig Guy Verhofstadt volt a miniszterelnökük. Csoda, hogy ez van?
Hora
2016. március 23. 17:52
https://www.youtube.com/watch?v=yWXG4vnm2yQa refrént csak neked Sulci, és ez nem az uncensored version. mert hát, mégis, pedig...
csuka
2016. március 23. 15:57
Az EU-nak nevezett szarhegyet sürgősen el kellene hagyni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!