Merkel politikája katasztrófa

2016. március 03. 13:19

Merkel menekültpolitikája katasztrófa! Orbán politikáját nem kísérem figyelemmel, azt azonban nagyon jól tette, hogy felhúzta azt a kerítést a határon. Interjú.

2016. március 03. 13:19
Richard Sulík
Magyar Nemzet

Mekkora az esélye annak, hogy a jobboldali pártok leváltsák a Robert Fico kormányát?

Erre csak akkor van esély, ha mindegyik bejutó jobboldali párt összefog. Sajnos azonban a jobboldali pártok nagy része is azzal foglalkozik, hogy ő legyen a kormányzó Irány–Szociáldemokrácia (Smer) számára a legkelendőbb menyasszony. Kizárólag mi deklaráltuk, hogy semmi esetre sem lépünk koalícióra a Smerrel, ugyanis a politikánk alapja ellentétes. Míg ők nagy állami újraelosztásban érdekeltek, mi az alacsonyabb adóterhekben, a szabad vállalkozások fellendítésében. A kormányváltáshoz fontos, hogy minél több jobbközép párt jusson be a parlamentbe, így a Híd és a Magyar Közösség Pártja (MKP) között vacilláló magyar nemzetiségű szlovák állampolgároknak azt javaslom, az MKP-ra szavazzanak, hogy ne vesszen el az a mintegy százezer szavazat. A Híd–Most parlamenti bejutása sokkal biztosabb, mint az MKP-é.

A visegrádi országok által szinte egyöntetűen képviselt álláspont élesen szemben áll a német kormányéval. Mi a véleménye Angela Merkel és Orbán Viktor migránspolitikájáról? Megmenthető még a schengeni zóna?

Merkel menekültpolitikája katasztrófa! Orbán politikáját nem kísérem figyelemmel, azt azonban nagyon jól tette, hogy felhúzta azt a kerítést a határon. A mostani migránsválság az Európai Unió történelmének legnagyobb krízise, és a merkeli politika különösen veszélyes. Éppen ezért, a visegrádi országoknak következetesen ki kell tartaniuk a menekültek befogadását erőltető politika elutasítása mellett. Merkel mára izolálódott. Egyre többen jönnek rá, hogy a történelem minket igazol. A schengeni zóna megmenthető, de ehhez ki kellene zárni Görögországot, ugyanis nem tartja be a schengeni és dublini megállapodásokat. Magyarország betartotta, megvédte a külső határokat, mégis kritikát kapott Nyugatról. Görögország schengeni tagsága ráadásul azért is nonszensz, mivel nincs egyetlen más Schengen-taggal sem szárazföldi határa.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bölcs Ész
2016. május 14. 22:15
Ez a fazon a szlovák liberális párt elnöke. Példát vehetnének róla a magyarországi libsik.
2016. március 30. 22:52
Majd csak rájönnek előbb-utóbb, hogy Merkel nem más, mint Erik Honecker utolsó bosszúja, leszorítva a Trabantot a dobogóról.
Horpadt Bölény
2016. március 07. 22:34
Ez a derék,egykoron szebb napokat látott németség teljesen szétesett. Kezdve a degenerált zsidó Hitlerrel,aki magáról mintázva az árja fajt ,homogén szőke kék szemű népség szaporításának gondolatára verte mikro pöcsét,zárva ezzel az eszement skizofrén bundesmuttival, aki állatkerté kívánja változtatni Európa szívét,ráengedve a büdös müzlimeket a hitehagyott öreg szifilitikus kontinensre. Hitler az egyik,Merkel a másik véglet.Egyik kutya másik eb.Ez a szar stázis ribancot minél előbb rendelkezési állományba kell helyezni,amíg nem késő.
Lolka-Bolka
2016. március 07. 22:33
csak az agymosott meneteknek is fel kellene ezt ismerni ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!