Elszámolás

2016. március 21. 07:29

Természetesen a cinikus G. Fodor Gábor mondott igazat, és nem az első ciklusban felkeléstől lefekvésig nonstop polgározó Orbán–Rogán–Deutsch szavalókör: olyasmi, hogy polgári Magyarország, talán nem is létezett.

2016. március 21. 07:29
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszabadság

„Természetesen a cinikus G. Fodor Gábor mondott igazat, és nem az első ciklusban felkeléstől lefekvésig nonstop polgározó Orbán–Rogán–Deutsch szavalókör: olyasmi, hogy polgári Magyarország, talán nem is létezett, de az egészen biztos, hogy sem az 1998 és 2002 közötti, sem a 2010 óta zajló kormányzásnak nem volt semmi köze hozzá.

A rendszerváltás óta ideológiai mélyaltatásban tartott közönségnek valószínűleg fogalma sincs róla, hogy az állammonopolista kapitalizmus és a klientokrácia hibridje semmilyen vonatkozásban nem emlékeztet a sérthetetlen magántulajdonra, a feltétlen jogtiszteletre, öntudatra és a közös ügyekbe való beleszólás lehetőségére épülő polgári társadalmakra. A polgári berendezkedés a szociáldarvinizmus terméke volt: ott bizony a túlélésért folytatott küzdelemben a jobbnak kellett győznie, és nem annak, aki több rezsialáírást gyűjtött, vagy szorgosabban strómankodott a hatalmasok körül. Azon, amit most mi építünk, Európa a reformkorban, de Magyarország is száz éve túllépett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2016. március 21. 15:11
És ez a faszi újságíró a baloldalon. Gratulálok.
atila68
2016. március 21. 09:56
Azt gondolná az ember, hogy az újságíró széles látókörű magas általános műveltséggel bíró. Erre itt ez a Miklós.
péterx
2016. március 21. 09:29
A szerző vitáját G. Fodorral már régen eldöntötte a választók a nagy többsége . Kétszer is ...
péterx
2016. március 21. 08:47
Azért nem kell a szerző vitáját G. Fodorral eldönteni ,mert minden választópolgár már eldöntötte azt , magában . Két harmados többségekkel ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!