Tiltsuk be Erdélyt!

2016. március 21. 11:53

Őszintén, eddig még nem hallottam ilyen logikáról! Vagyis: egy többetnikumú régió zászlója, melynek címere része Románia címerének, uszít… méghozzá etnikumok közötti gyűlöletre? Akkor netán tiltsuk be Románia címerét is?

2016. március 21. 11:53
Hans Hedrich
Főtér, Neuer Weg

„Pá-pááám! Wow! Őszintén, eddig még nem hallottam ilyen logikáról! Vagyis: egy többetnikumú régió zászlója, melynek címere része Románia címerének, uszít… méghozzá etnikumok közötti gyűlöletre? Akkor netán tiltsuk be Románia címerét is? Vagy pixelezzük ki Románia címeréből Erdély címerét, ahogy azt néha a nemi szervekkel teszik a tévéműsorokban? Vagy adjuk oda sürgősen photoshopolásra Románia címerét, hogy kezdjenek vele valamit – bármit, csak tűnjön el belőle az etnikumok közötti gyűlöletre uszítás! De térjünk vissza a mai felvonulásra: A törvény emberének közbelépése után Fancsali Ernő kénytelen volt úgy folytatni a felvonulást, hogy összecsomagolta régiónk zászlóját, mert különben törvénysértést követett volna el. Bűncselekményt! (...)

5. Mindennek a tetejében: az erdélyi románok Erdély zászlójával jelentek meg 1918. december 1-én, Gyulafehérváron – és NEM Románia zászlójával –, az pedig durva hamisítás, hogy egyes hajdani történelem tankönyvek borítóján átrendezték a zászló színeit. Tehát: ha 2016-ban egy darab erdélyi zászló etnikumok elleni gyűlöletre uszít, akkor vajon mire „uszított” X darab erdélyi zászló 1918-ban? Netán Erdély elszakítására az anyaországtól – mely nemzeti (nacionalista), egységes és oszthatatlan állam volt? Uuuupsz!

Szerintem tiltsuk be Erdélyt! Most! Teljesen! És örökre!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. március 21. 18:44
"Tiltsuk be Erdélyt!" Tiltsátok! Ha tudjátok! Madárnak megtiltani nem lehet, hogy daloljon.
kjkj945
2016. március 21. 16:29
Tiltsuk be Európát, a világot és állítsátok meg a földet, ki akarok szállni-
NeMá
2016. március 21. 15:29
Románia címere: Az első világháború utáni új címert (a mai alapját) I. Ferdinánd román király személyes megbízására köpeczi Sebestyén József magyar heraldikus tervezte 1921-ben. Ez mekkora információ, a román címert Magyar alkotta :) Szerintem ha tisztában lennének vele a románok, biztos lecserélnék és betiltanák :)
kispufi
2016. március 21. 12:12
"ha 2016-ban egy darab erdélyi zászló etnikumok elleni gyűlöletre uszít, akkor vajon mire „uszított” X darab erdélyi zászló 1918-ban? Netán Erdély elszakítására az anyaországtól – mely nemzeti (nacionalista), egységes és oszthatatlan állam volt? Uuuupsz!" ki mint él, úgy ítél - milyen szépen tetten érhető a skizofrén román attitűdben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!