Nyolc mondat Románia Csillagáról

2016. március 04. 12:39

Románia alkotmánya a valóság tagadására épül. Az az ország akkor sem volt egységes nemzetállam, amikor megszövegezték az alaptörvényt, most sem az. Most épp egy német vette el egy magyartól a román állami kitüntetést.

2016. március 04. 12:39
Demeter Szilárd
Demeter Szilárd
888

„Klaus Johannis visszavette Tőkés Lászlótól az 1989-es forradalomban betöltött szerepéért kapott Románia Csillaga érdemrendet. A román államfő úgy fogalmazott: aki ilyen magas állami kitüntetést kap, annak tiszteletben kell tartania Romániát, az ország alkotmányát és alapvető értékeit.

  1. Románia alkotmánya a valóság tagadására épül. Az az ország akkor sem volt egységes nemzetállam, amikor megszövegezték az alaptörvényt, most sem az. Most épp egy német vette el egy magyartól a román állami kitüntetést.
  2. A román politikai alapállás tehát a valóság tagadásán alapszik.
  3. Így egyáltalán nem csoda, ha a múltat is elhazudják.
  4. 38 évet éltem Romániában. Nem tűnt fel, hogy az országnak lennének alapvető értékei. Amit a Bukarest-centrikus közélet megjelenít, éppen hogy az értékhiányról szól.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
packó_
2016. március 04. 19:42
Ez egy repedés lesz Nagy-Románián.
pollip
2016. március 04. 18:33
Tőkés történelmet írt, ezzel bekerül a történelem könyvekbe. Iohannisnak nem volt más esélye bekerülni a történelem könyvekbe, mint ezzel az alávalósággal.
Ellensúly
2016. március 04. 15:30
Demeter Szilárdot kifejezetten kedvelem, ez is nagyon jó írás. Kár, hogy ezen a szennyoldalon jelent meg.
Felvidéki1
2016. március 04. 14:14
Ne sajnálja Tőkés! Én a helyében át sem vettem volna..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!