A tömegborász kínhalála

2016. március 30. 12:14

Ha én magyar tömegborász volnék, és 369Ft-os csúcsteljesítményeket állítanék elő, és megkóstolnám ezt a döbbenetes palackszámban előállított chilei bort, akkor rohadtul elfogna a páni félelem.

2016. március 30. 12:14
akov
Borrajongó

„Nos, ez az olcsó chilei cabernet sauvignon (Luis Felipe Edwards Colchagua Cabernet Sauvignon Reserva 2014), ez a kis spórias klasszikus annyira felizgatott, hogy olyan cikket írtam, ami esetleg egyeseket sértett volna. Össze is hívtam a Borrajongó szerkesztői bizottságát, hogy véleményezze az irományt. Amúgy ilyen bizottságunk nincs, nem is volt és soha nem is lesz, de most kikértem a véleményét. Szóval, az eredeti pamflet arról szólt, hogy ha én magyar tömegborász volnék, és 369Ft-os csúcsteljesítményeket állítanék elő, és megkóstolnám ezt a döbbenetes palackszámban előállított chilei bort, akkor rohadtul elfogna a páni félelem. Ha ugyanis lenne elég eszem, hamar rájönnék, hogy ott állok egy szánalmas fizetéssel, egy szaros gumicsizmában, tornyosuló raktárkészlettel és egyre csak csökkenő bevételekkel. Leesne ugyanis, hogy valaki a nyakamra hajt és teszi ezt máris olyan behozhatatlan előnnyel, amit az életem végéig se tudnék ledolgozni. És ha érezzük, ha látjuk, hogy valaki a saját sírunkat ássa, az bizony rossz érzés, senkinek sem kívánom. Itt pedig éppen ez történik. (...) Igazi sírásó bor, és szólok: gyorsan dolgozik. 799Ft.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kgyula
2016. március 30. 18:57
A poszt irójának nyilván savanyú a szőlő... A bor viszont jó, akármit is mondanak róla. Persze érthető, hogy ilyen az ára, hiszen Dél-Amnerikában nem olyan méretű birtokokon termesztik a szőlőt, mint nálunk, hanem hatalmas latifundiumokon, ami nagyobb hatékonyságot, illetve összehasonlíthatatlanul alacsonyabb költségeket jelent.
yanoo
2016. március 30. 17:41
Egyetértek.Szerintem is nagyon jó bor szenzációs árban.Negyed árban hozza azt a minőséget, ami itthon sztárborászilag futtatva van.Fenntartom a véleményem, hogy a magyar (palackozott) bor túl van árazva.Gyöngyösön ( farkasmályiban)szoktam vásárolni időnként pincében, korrekt áron korrekt borokat.Pincében még lehet vásárolni, ott még nincs lehúzás.( kivéve Eger.Brrrrr.....Szépasszonyvölgye.)
Harangláb
2016. március 30. 15:50
Érdeklődve figyelem, mert a kedvenc borom! Ötöd annyiba kerül, mint amit villányiból hasonló ízvilággal megkapok... Nem vagyok szakértő, ezért félve olvastam a cikket, miszerint a kedvencem egy fagyállóval hígított tablettás bor, de nem...:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!