Habonyművészeti múzeum

2016. február 19. 07:39

Lehet úgy is fogalmazni, hogy ez pitiánerséggel súlyosbított hűtlen kezelés. De hát Baán volt az esküvői tanú is...

2016. február 19. 07:39
Veress Jenő
Népszava

„A Műcsarnokot már elvitte a Fekete-féle művészeti elfekvő - örökbe adta nekik Orbán Viktor. Hogy a vele szemközti épületnek mi a sorsa, egyelőre titok, de tény, hogy Habonynak nagyon megtetszett, s tekintheti szinte sajátjának, mert a jelek szerint azt tesz ott, amit csak akar. (...)

Baán László főigazgató volt az »adományozó«. És papíron minden rendben is van, csak hát próbáljon az olvasó is hasonlót nyélbe ütni... Habony, a tisztázatlan jogállású kormányceleb a lakodalmát is ott tartotta, ami primitív úrhatnámságra vall.

Az épületet persze ingyen kapta »bérbe«, mert – mint Baán kifejtette - »a múzeumnak jóban kell lennie a befolyásos emberekkel, akiknek segítségével az intézmény előrejuthat«. Lehet úgy is fogalmazni, hogy ez pitiánerséggel súlyosbított hűtlen kezelés. De hát Baán volt az esküvői tanú is...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2016. február 19. 18:41
hatalmas öngól ismét a balfasz baloldalon :) :) szerecsen mosdatás a gyurcsányi és sorospárthű HVG n http://hvg.hu/itthon/20160218_.. érdemes elolvasni a kommenteket is :) Juhász Péter, az Együtt-PM politikusa az Emmi épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján beszélt arról, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója korrupciós céllal "adta oda" ingyen a múzeum épületét Habony Árpád esküvőjéhez. Juhász Péter közölte, hogy azt kérik az emberi erőforrások miniszterétől, hogy mondja ki, Baán László korrupt volt, és nem adható oda ingyen bárkinek egy állami épület. Balog Zoltán szólítsa fel a múzeumi főigazgatót lemondásra vagy mondja fel a főigazgatói megbízását – tette hozzá. Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója a napokban ismerte el, hogy az esküvői tanúja volt Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadónak, és annak idején ingyen engedte át neki esküvői helyszínként a múzeum épületét. Baán azzal magyarázta döntését, hogy olyan fontos embereknek enged meg ilyet, akiktől azt remélheti, hogy a múzeumnak hosszú távon érdeke, hogy jóban legyen fontos emberekkel, akiknek a segítségével az intézmény előrébb juthat. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma viszont azzal válaszolt Juhásznak, hogy mivel a Habony-esküvő 2007-ben volt, a Szépművészeti Múzeum akkori fenntartójánál, Gyurcsány-kormány korábbi oktatási és kulturális miniszterénél érdeklődjön. A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció éppen csütörtökön közölte egyébként, hogy hűtlen kezelés miatt büntetőfeljelentést tesz Baán László ellen, mert Habony Árpád esküvőjét ingyen tarthatták az épületben.
kitiltott
2016. február 19. 18:38
ez az ember mindig átalszik párnapot ? vagy ilyen lassan ír meg egy cikket? Jákshow mi van veled?
*ufó*
2016. február 19. 09:02
Látom, itt sokan a Maszopra mutogatnak. Nos, volt az Mszmp, annak lett két féreg-nyúlványa, a tetves Maszop és a faszszopó Fidesz. Van még kérdés, magukat hülyének tettető fidesznyik bérkommentelő bunkók ?
packó_
2016. február 19. 08:55
Baán nagyon sokat tett és még tesz a kultúráért? Ez a tanácsköztársasági származású agitátor Veres mit tett vagy tesz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!