A komédia lényege a kritika

2016. február 07. 12:02

A politikai korrektség egy szép eszméből odáig fajult, hogy bármely személy vagy csoport elleni bármilyen kritikát kegyetlennek bélyegeznek.

2016. február 07. 12:02
John Cleese
Telegraph

„Figyelmeztettek mostanában, hogy ne menjek egyetemi campusokra, mert a politikai korrektség egy szép eszméből (miszerint ne legyünk különösen gonoszak olyan emberekkel szemben, akik nem tudnak igazán magukról gondoskodni) odáig fajult, hogy bármely személy vagy csoport elleni bármilyen kritikát kegyetlennek bélyegeznek. De hát a komédia lényege pont az, hogy kritikus legyen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
terembura
2016. február 08. 08:46
Szalmabábokat püfölsz, de legalább jó erősen. Én ritkán nézek tévét, kivéve az év végi ünnepek időszakát. Akkor néhány nap alatt három különböző tévé adta le a Brian életét, meg is néztem újra. Olyan liberálist meg életemben nem láttam még, akit ez a film kellemetlenül érint. Legfeljebb olyat, aki komolyan érvelt amellett, hogy Lorettának igaza van:) Minden gondolat el tud fajulni, és néha liberális alapról induló emberekből is lesznek karót nyelt hülyék és tilcsukbeák. De még mindig sokkal több van belőlük a szemközti oldalon.
kulalak
2016. február 08. 00:41
Mandiner! Lady Gaga már elénekelte a magáét. Nem lesz Super Bowl cikk?!
memocrat
2016. február 07. 19:58
'Mr Cleese said it is down to people who cannot control their emotions, so seek to control others...' "Mr Cleese elmondta, hogy amíg az emberek nem tudják kontroll alatt tartani az érzelmeiket, alkalmat keresnek, hogy másokat tartsanak ellenőrzésük alatt..." Nem kizárólag a PC a gond, hanem ami miatt az kialakult. Kulcsfontosságú, hogy megértsük.
Karbantartó9
2016. február 07. 18:14
Sajnos igaza van, mint ahogy ezt már a Brian életében is megénekelték 35 évvel ezelőtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!