Riadót fújtak Brüsszelben: rádöbbentek, hogy nagy a baj, és a magyar ötletbe kezdtek el kapaszkodni
Ráébredtek arra, hogy Európa nehezen tart lépést az Egyesült Államokkal és Kínával.
Jelenleg a boraink 10%-a kerül a magyar vásárlókhoz, de úgy tervezzük, hogy ez a szám hamarosan megháromszorozódik. Interjú.
„- Bár a Holdvölgy első borai közel egy évtizede elkészültek, a pincészetről sokáig alig lehetett hallani. Mikor indult meg a kereskedelem, mikor kóstolhatták a vásárlók először ezeket a borokat?
- Az értékesítés 2011-ben kezdődött el. Eleinte csak Angliába és Kínába szállítottunk, de mostanra már sok világvárost tudhatunk a partnereink között. A boraink ott vannak London, Párizs, Szingapúr és Hongkong Michelin-csillagos éttermeiben, és ma már a magyar fogyasztó is találkozhat velük.
- Miért kellett az itthoni megjelenésre ilyen hosszú ideig várni?
- Addig nem akartunk nyitni a magyar fogyasztók felé, amíg nem tudjuk az érdeklődő vendégeket méltóképpen fogadni a borászatban. A pince felújítása 2013 elején kezdődött, és ma már szívesen látunk mindenkit, aki szeretné tudni, hogy hol és milyen körülmények között születnek a Holdvölgy-borok. Jelenleg a boraink 10%-a kerül a magyar vásárlókhoz, de úgy tervezzük, hogy ez a szám hamarosan megháromszorozódik.”