Nem a ruha teszi az embert

2016. február 19. 12:52

Eddig is szerettem a kockás ingeket, de talán itt az ideje, hogy a Kossuth téri munkahelyemre is rendre abban jelenjek meg szolgálatra. :)

2016. február 19. 12:52

„»Nem a ruha teszi az embert.« - Nekem még ezt tanították földműves nagyszüleim a békési tanyavilágban. Akadémusi körökben úgy tűnik, hogy nem mindenkihez jutott el e népi bölcsesség. Mindenesetre az, hogy ki milyen inget visel, elsősorban divat és ízlés dolga, s az elvégzett munka minőségét aligha befolyásolja. - Eddig is szerettem a kockás ingeket, de talán itt az ideje, hogy a Kossuth téri munkahelyemre is rendre abban jelenjek meg szolgálatra. :)”

Bencsik János - A Tatai medencéért fényképe.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2016. február 20. 14:58
Neked már tökmindegy, hogy mit veszel fel Bencsik. A Parlament nem a Királyrét. Te úgy ülsz be naponta a ruppótlan drapp sokzsebes mellényedben, mintha éppen kirándulni indulnál. Nem vetted még észre, hogy mennyire ciki vagy az öltönyös, nyakkendős, fehér inges képviselők között? A nagyszüleid, biztos, hogy a templomba fehér ing sötét öltönyben jártak. És nehogy azt hidd, hogy büszkék lennének rád a falubeliek előtt, pont emiatt az alul öltözöttséged miatt. Ez nem divat, ízlés kérdése. Mire való akkor a ruhapénzt? És ne egyél a parlamenti közvetítések alatt!
Selamat
2016. február 20. 09:00
Akadémikusok közé kocekás ingben menni? Láthatóan belefér. De próbálja csak meg ugyanezt a kocekás megjelenést a libsikkel telinyomott multiknál, oszt majd meglátjuk milyen apai mondásra fog utána hivatkozni.
kálmi
2016. február 19. 22:55
De, a ruha is teszi az embert. Ha a parlament a munkahelye és oda kockás ingbe megy dolgozni, akkor tiszteletlennek fogom tartani mind az ország, mind a saját választói felé. Azt fogom gondolni, nem érzi megtiszteltetésnek, hogy kiválasztották erre a posztra. Azt fogom gondolni, hogy nem értékeli az országunk első házát, amire én az egyszerű halandó csak csodálattal és meghatódással vegyes büszkeséggel tudok nézni. Ha rajtam állna az ilyen embert többé nem választanám képviselőmnek.
jucidom
2016. február 19. 22:27
A földműves nagyszülők a békési tanyavilágban pedig azt tanították( nekem is voltak, pont ilyenek), hogy minden helynek, helyzetnek ruhával is meg kell adni a tiszteletet. Ezért volt ünneplős, un. törvénybe menős és dologra való ruha.Ezentúl a kornak és társadalmi helyzetnek is megfelelően kellett öltözködni.A paraszti öltözködés nagyon is szigorú és kötött volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!