Ne vegyük el a tanároktól, ami az ő ügyük!

2016. február 16. 19:17

Felszólítom minden kedves barátomat az Orbán-kormány-kritikájában, hogy ne engedjenek a mámorítóan rendszerellenes identitásnak. A válasz nem az, hogy le Orbánnal és el a KLIK-kel.

2016. február 16. 19:17
Babarczy Eszter
Magyar Narancs

„A probléma nem kizárólag magyar. Az angolszász országokban minden újabb politikai ciklusban újabb megoldásokkal próbálkoznak, de a német oktatási szakma is folyamatosan forrong. És nincs egyértelműen jó megoldás – bár a konszenzus nagyjából az, hogy a megoldás kulcsa a jó tanár.

Felszólítom tehát minden kedves barátomat a bal-liberalizmusban, az Orbán-kormány-kritikájában, barátaimat ebben a megosztott Magyarországban, hogy ne engedjenek a mámorítóan rendszerellenes identitásnak. Egyetlen fontos kérdés van: hol a jó tanár, és mitől lesz az. A válasz nem az, hogy le Orbánnal és el a KLIK-kel.

A válasz nem az, hogy végre itt a (megjegyzem, a Milla óta sokadik) »forradalom«. A válasz nincs meg – évek alapos és politikai indulatoktól mentes gondolkodásával, óvatos kísérleteivel, a jó példák sokszorozásával talán megtaláljuk. Ennek a folyamatnak a kezdetét eltéríteni politikai indulataink kiszolgálására – bűn.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2016. február 17. 11:36
Bede Márton, Friss Róbert, most Babarczy Eszter. (Meg az az alkoholista aki borszakért csak nem jut eszembe, valamilyen Albert) Szép lassan kezdenek átállni a "sötét" oldalra. Beszédes.
pollip
2016. február 17. 09:40
Lehet, hogy maradi vagyok, de nem tetszik a tanárok újabb terve, miszerint március 15-én akarnak tüntetni. Nem lehetne meghagyni a nemzeti ünnepeinket nemzeti ünnepnek? Nem lehetne arról megemlékezni, amiről a megemlékezés szól? A ballib szokása nemzeti ünnepekre tüntetéseket szervezni. Tüntessenek március 14-én vagy 16-án. A ballibektől kérem vissza a nemzeti ünnepeinket!!!!!!!!!!!
1istvan
2016. február 17. 09:17
nem emlékszem, hogy korábban előfordult volna, hogy egyetértek babarczyval most igaza van. szerintem.
totyalaci
2016. február 17. 08:33
Mielőtt itt sírva fakadnánk az Eszter zseniális meglátásain, csak egyetlen egy megjegyzés. Akkor lesz hiteles ez a szolidnak tűnő figyelmeztetés, ha megteszi a kormány irányába is. Mert ha valaki akkor ők(is)rámásztak keményen erre témára és politikailag. Az meg egyenesen a pofátlanság teteje, hogy a fizetéssel revolvereznek. Amíg nem történik meg tehát a másik irányba is a figyelmeztetés nem több ez az egész egy szolid nyelvcsattogtatástól. Kár volna érte,ha így maradna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!