Üzenet

2016. február 19. 09:08

Igen rossz üzenete van a dunaújvárosi fideszes városvezetés döntésének, mely szerint a bíróság jogerős ítéletéig megtarthatja közbiztonsági tanácsnoki tisztségét a képviselő-testületben a gyilkossággal gyanúsított Gál Roland.

2016. február 19. 09:08
A szerk.
Népszabadság

„Mindenkit megillet az ártatlanság vélelme. Még ha erről a politikusok megfeledkeznek is, ha éppen a másik oldalról visznek el valakit bilincsbe verve.

És attól még, hogy valakit gyilkossággal gyanúsít a rendőrség, nem biztos, hogy ölt. Balla Irma alaptalanul anyagyilkossággal vádolt fia tudna erről mesélni, de a móri ügyben ártatlanul mészárosnak kikiáltott Hajdú László és Kaiser Ede is.

Ennek ellenére igen rossz üzenete van a dunaújvárosi fideszes városvezetés döntésének, mely szerint a bíróság jogerős ítéletéig megtarthatja közbiztonsági tanácsnoki tisztségét a képviselő-testületben a gyilkossággal gyanúsított Gál Roland. A Fidesz már felfüggesztette Gál párttagságát – de csak akkor rúgják ki, ha elítélik. Így se voltak vele olyan kemények, mint a „vak komondoros" Baloghgal, aki ellen még vádat sem emeltek, csak megkérték, távozzon a frakcióból, bár a mandátumát megtarthatta. De legalább elhatárolódtak tőle.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2016. február 19. 15:14
Rossz üzenete annak van, ha a kommunista pártlaputód nem tudja elfogadni azt a demokratikus alapelvet, hogy valaki ártatlan, amíg bűnössége nem bizonyított.
Aerion
2016. február 19. 14:40
Egyetértek azzal, hogy ez rossz üzenet. Ahogyan az iss rossz volt, hogy a 2006-os eseményeket hugyenotta lázadásnak minősítették, és nem rúgták még időben azt az elmebeteget a pártjuk éléről. Azóta is nyögik a következményeket, és rossz üzenetezhetnek, ahogy akarnak, az az üzenet már megérkezett a címzettekhez. El is olvasták. Meg is értették. A válasz pedig az volt, és ma is az, amit anno Horn Gábor is megfogalmazott: https://www.youtube.com/watch?v=pIQJ35iXouc Hja. Akkor még Hír TV volt a Hír TV. Nem úgy, mint most. http://media.mandiner.hu/cikk/20160214_greczy_zsolt_gondoltad_volna
magyarossibotond
2016. február 19. 10:54
No, érdemes volt esmét végigolvasni a kommenteket. Egyrészt, ameddig valakit el nem ítélnek, addig az ártatlanság vélelme megilleti. Az más kérdés, hogy a rendőrségi nyomozás és az ügyészségi vádirat mennyiben van összefüggésben a bűnelkövetéssel, mert a bíróság csak azt tudja a perben megállapítani, amit a vádban előterjesztettek (lásd kolontári katasztrófa)... Az meg nem lehet érv, hogy ezelőtt meg a Hunvald, és akkor ti szocik hogy védtétek.... Ha most a fidesz csinálja ugyan azt egy másikkal, akkor mi a különbség? Hát csak annyi, hogy a fidesz egyfolytában az emút 8 évet emlegeti, hogy azok a tetvek mit csináltak, meg hogyan. De a 8 éve már neki is megvan, sőt már több is!!! Ahogy a dakota közmondás tartja: minél magasabbra mászik a majom a fán, annál jobban látszik a valaga...
blondiner
2016. február 19. 09:57
A megválasztott képviselő nem hívható vissza, mandátuma csak halálával, jogerős ítélettel, vagy lemondással szűnik meg. Azaz lehetne sorolni, hogy hány képviselő tarthatta meg mandátumát az eljárás idején. Az önkormányzat képviselő-testülete legfeljebb a tiszteletdíj kifizetését rendelheti el, mert nem vesz részt a képviselői munkában. A nem megválasztott, hanem kinevezett külsős bizottsági tagok jogállása megegyezik a megválasztott képviselőével, azaz nem visszahívható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!