Így rohad a magyar kapitalizmus

2016. január 27. 14:30

A mai magyar állam a szolidaritás lebontásával, a kiszolgáltatottak rugdosásával, a piac torzításával, a kapitalizmus megcsúfolásával, párt- és kormánybarát oligarchák kitömésével, a józan ész szembeköpésével van elfoglalva.

2016. január 27. 14:30
Soós Eszter Petronella
Soós Eszter Petronella
hvg.hu

„A vágyott magyar államnak szolidárisnak és okosnak kellene lennie: okosabban és hatékonyabban kellene adóztatnia azokat, akik boldogulnak, nem kellene fojtogatnia az éppen alakuló középosztályt, viszont folyamatosan korrigálnia kellene a piac kiugró igazságtalanságait. A versenyben elbukóknak védőhálót, második-harmadik esélyt és főleg lehetőséget, oktatást, kinyújtott kezet kellene biztosítania.

Ehelyett a mai magyar állam a szolidaritás lebontásával, a kiszolgáltatottak rugdosásával, a piac torzításával, a kapitalizmus megcsúfolásával, párt- és kormánybarát oligarchák kitömésével, a józan ész szembeköpésével van elfoglalva. Így nem fog menni, akármeddig vitatkozunk arról, hogy az állam kicsi legyen vagy nagy. Tökmindegy mekkora, ha árt.

Nem feltétlenül a kapitalizmussal és a piaccal van itt baj, kérem, hanem az állammal. Az nem teszi a dolgát. Az rohad, az hajt minket a vesztünkbe, egészen a 6:0-ig.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2016. január 27. 21:24
2008-ban a lengyelek még mögöttünk voltak..most már közelebb ausztriához...mentalitásban mindenképpen....mi pedig küzdünk, hogy csak románia ne érjen be..
states
2016. január 27. 20:45
Lehet, hogy rohad a kapitalizmus, de minden más rendszer még inkább. De legjobban ti, liberál-posztkomcsik ott a hávégénél.
Héja
2016. január 27. 20:17
Nemtom, a fidesz kit töm. A pufók Sós Eszter saját magát. Ránézésre zsíros jómódban élő asszonyka.
ptrfarkas43
2016. január 27. 19:23
Tudjuk akkor volt igazságos az adórendszer,amikor az adócsalóknak nem kellett adót fizetni, csak annak aki bejelentette a teljes fizetését. A piacgazdaság pedig összekeverhető a privatizációval. Ezen nézetek képviselik a színvonalat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!