Szerződést tépni

2016. január 09. 10:19

Amikor nem értik, hogy miről beszél a másik, mi a kritika igazi tárgya, amikor nem tudnak válaszolni a kérdésekre, akkor mindig magyarozni kezdenek, meg nemzeti érdekre hivatkozni, bármenyire üresen koppan is.

2016. január 09. 10:19
Megyesi Gusztáv
Népszabadság

Nem akarnánk mi is katinkázni, ám most már egyre többen írják és mondják, hogy Hosszú Katinkát ki fogják nyírni. Mert azért hiába világbajnok úszónője ő a nemzetnek, s a legfőbb olimpiai reménysége, mégiscsak összetépte a tévé kamerái előtt a tizenkétmilliós szerződést, amivel akaratán kívül is szimbólummá vált, s ez veszélyes dolog.

Uszodákon és a sport világán is túl, abban a mozdulatban benne volt a becsapott és kizsigerelt tanárnő, ápolónő, vasutas, buszsofőr vágya, ami terméketlen vágy persze, mert velük s a többiekkel könnyen elbánnak; ők soha nem vitték semmire, és feltehetőleg ezután se viszik. A bajnoknőt viszont nem lehet szimpla kézlegyintéssel elintézni, lekurvázni, mint valami ápolónőt, ez a nő már valaki, aki nem hunyászkodik meg előttük. Néha olyan jó elképzelni, hogy egyszer majd nekünk is lesz bátorságunk és lehetőségünk szerződést összetépni, ami után nem hagynak bennünket cserben a társak, és akkor talán minden megváltozik. Holott dehogy változik, hiszen akik a helyükbe lépnek, szintén a saját embereiket nevezik ki az összes létező hivatal és sportszervezet élére, mert ennek soha nem lesz vége.

Azt mondja az úszók elnöke, hogy nem lesz bosszú, nem lesz kinyírás. Hiszen magyar emberről van szó, magyar úszónőről, aki a magyarokért úszik majd Rióban magyar aranyérmekért, jövőre pedig Budapesten, magyar vízben. S hogy már csak ez utóbbi miatt sem érti, hogy miért nem akar a bajnoknő a promócióban részt venni, mint a többiek, hiszen a pesti úszó-világbajnokság nemzeti ügy. Ez jó, ez tetszik. Amikor nem értik, hogy miről beszél a másik, mi a kritika igazi tárgya, amikor nem tudnak válaszolni a kérdésekre, akkor mindig magyarozni kezdenek, meg nemzeti érdekre hivatkozni, bármenyire üresen koppan is.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ramsess
2016. január 10. 16:07
pfff, kezd elegem lenni ebbol a hulye noszemelybol! Ez is csak azert tortent mert amerikai ferj van a hatterben. Amugy meg nem mert volna szolalni! Hat ha nem Katinka fog uszni, akkor majd jon masik. Miert is kell ekkora port kavarni egy olimpiai bajnokbol? Hulye liba, egesz nyugodtan kimehet Amerikaba, es usszon ott a kedves ferjevel egyutt! Kivancsi vagyok ott milyen eredmenyt er majd el! Aztan lehet itt magyarazni, hogy mert igaza van Katinkanak, de meg ha igaza is van, akkor sem igy kell viselkednie! Ez mind csak jol kitervelt botranyos propaganda, hogy megnagyobb figyelmet kapjon! Hat nagyon remelem hogy beletorik a szarva!
justiceforhungary
2016. január 10. 13:45
idiot
Héja
2016. január 09. 20:15
Szegény nyakigláb Hosszúnak már csak Megyesi hiányzott. Nem elég a saját pofátlansága és rossz modora, nem elég az ámerikás férje nyüzsgése, kellenek a ballibek is. Szegény aranyhalnak nehéz lesz jól kijönnie ebből.
catalina9
2016. január 09. 17:33
luga [Hozzászóló kiszűrése] 2016. január 9. 13:18 Elhiszitek, hogy régebben még lehetett olvasni Megyesit?" Nem! ÉS?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!