Gaskó

2016. január 27. 20:58

Amennyiben Gaskó valóban visszaélt a helyzetével, évekkel ezelőtt szólni kellett volna neki. Ha meg nem követett el semmit, nem lenne szabad bemocskolni sem őt, sem a Ligát.

2016. január 27. 20:58
Lencsés Károly
Népszabadság

„Nem kerülhető meg a kérdés: egy harmincmilliós Audiból kiszállva képviselheti-e bárki keményen, karcosan, hitelesen a melósokat? Hasonlóképpen felvetődik, csinálhat-e egy szakszervezeti vezető százezres éttermi számlákat, jó-e, ha luxushotelekben száll meg, ha tízmilliós nagyságrendben költ benzinre. Az meg nem is kérdés, helyes-e, ha valaki a feleségét hozza helyzetbe azzal, hogy az önmaga által vezetett szervezetnél ad neki munkát, ráadásul delegálja még egy alapítvány kuratóriumába is, ahol tiszteletdíj jár.

Ám mindez aprópénz ahhoz a milliárdos uniós támogatáshoz képest, amit még 2013-ban nyert el a Liga. Rossznyelvek szerint azért, mert Gaskó a kormányfővel jó kapcsolatokat ápol. Tény, hogy nyilvános rendezvényen a miniszterelnökkel kedélyesen lapogatták egymás hátát, miközben az ilyesféle fraternizálás a balliberális kormányzás idején elképzelhetetlennek tűnt. Akkor a Liga-elnök sztrájkot hirdetett. És lelkesen üdvözölte a Fidesz kezdeményezte szociális népszavazás sikerét.

Mindazonáltal bízzunk benne, hogy az érdekképviseletek szintjén tetemes összeget legalább jó célokra fordították. Ez most talán ki fog derülni, és vélhetőleg az is, hogy nem szórták-e felelőtlenül a Liga – vagy inkább a tagság – pénzét, hiszen éppen az egyik vasutas-szakszervezet bejelentése alapján már tavaly büntetőeljárás indult ennek gyanújával.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2016. január 28. 16:04
Nem akarok senkit megbántani, de a Ligát már régen nem lehet bemocskolni.
Uezbeck
2016. január 28. 15:25
Mindjárt szentté avatják Gaskót a Népszabónál :D Múlt héten pedig még Fidesz bérenc volt a titulusa. Sokat fordult ez a világ :D
2016. január 28. 15:02
Biziny szólni kellett volna. Elöször a médiának, elöször ,és legfőképp!
Horpadt Bölény
2016. január 28. 08:23
Persze,hogy nem fordult elő fraternizálás a ballib kormányzatok idején.Az összes szaxis főpöcs ott kuporgott a Parlamentben a maszop soraiban. Gaskó munkás érdekvédő fölött eljárt az idő. Nem aggódom miatta.Tele van az a poci rendesen,az elmúlt 25 évben. Biztos,hogy volt mit aprítani a levesbe.Bizonyára van ép elég alul táplált aspiráns a posztjára.Minden esetre azok, akik tagdíjat fizetnek ezeknek a semmire kellőknek ne panaszkodjanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!