A CSOK kiszámítható, egyedül a balliberálisok fenyegetik

2016. január 26. 16:38

Az Otthonteremtési program teljesen kiszámítható, mert amíg a Fidesz kormányoz, CSOK is lesz, egyedül a balliberálisok jelentenek rá fenyegetést.

2016. január 26. 16:38
Fidesz-frakció
Fidesz.hu

A Fidesz-frakció reagálása Bősz Anett (MLP) nyilatkozatára

A liberálisok már megint nem a családok oldalán állnak és ugyanúgy támadják az otthonteremtési programot, ahogy kormányzásuk alatt tették, amikor végül a szocialistákkal együtt meg is szüntették az első Orbán-kormány által bevezetett otthonteremtési kedvezményeket és a kockázatos devizahiteleket kínáló bankok karjaira lökték a magyar családokat.

Az Otthonteremtési program teljesen kiszámítható, mert amíg a Fidesz kormányoz, CSOK is lesz, egyedül a balliberálisok jelentenek rá fenyegetést. Az Otthonteremtési Program mindenkinek olcsóbbá teszi az otthonteremtést, aki bérből és munkából él: a közfoglalkoztatottaknak, a minimálbéreseknek épp úgy, mint a még gyermektelen fiatal házasoknak, a gyermeküket egyedül nevelőknek, az örökbefogadóknak, az egygyermekes, a kétgyermekes, a három vagy több gyermekes családoknak.

Az új lakás építőknek vagy vásárlóknak, az új ház építőknek és vásárlóknak, a használt lakás vásárlóknak, a bővítőknek.

A CSOK rendszere nem változott, a kormány legutóbbi ülésén további könnyítésekről döntött, amelyeknek köszönhetően még többen tudnak élni a támogatással. Könnyítés például, hogy azok az egy- és kétgyermekes családok is igénybe vehetik az új lakásra vonatkozó családi otthonteremtési kedvezményt, akiknek már van lakástulajdonuk.

Szintén könnyítés, hogy eltörlik a 30 milliós értékhatár az államilag támogatott hitel esetében és a nem teljes körűen közművesített térségek lakói is igényelhetnek támogatást.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mákgubó negyedszer
2016. január 27. 10:40
A CSOK önmagában jó konstrukció. Szokás szerint kampányelem, és mint ilyen, az átgondolására, a finomítására csak azután van lehetőség, hogy már a piacon van.Ez most folyik, talán jobb lesz, mint a kidobott nyers változat.
BőröndÖdön
2016. január 27. 08:29
A nyomorultakon kellene többet segíteni,bár tudom,ők nem mennek el szavazni...
Vidėken újrakezdő
2016. január 27. 07:09
Addig biztosan lesz CSOK, míg a Fidesz lesz kormànyon? Utána mi lesz? Akik gyermeket, gyermekeket vállalnak, azok nem 4 éves ciklusokban gondolkoznak.
Bazooka454
2016. január 26. 21:10
Egyébként az új csókra több veszély is leselkedik: EU felbomlása vagy csak a korrupció miatt nem jön több pénz a fejőstehéntől. Vagy csak 18 "lehívunk" mindent ( mármint a kiváltságosak ) amit lehet, és szimplán elfogyasztása a keret. A várható újabb gazdasági világválságot Magyarország szétvert gazdaságával letolt gatyával várja. 8 év balfaszkodása 5 év gazdasági ámokfutása , szétverése . Nincsen magántőke csak oligarcha, nincsen középréteg csak függő eltartott, nincsen magánnyugdíj csak reszkető önkéntes pénztárak, nincsen lokális takarék, csak diófa alapkezelő. A belterjes szervilista gazdaság képzettsége, képessége az ingyen pénz miatt, vihar idején könnyen elbukhat, míg az önnön erejéből nyertes magán de mindenképpen piac orientált szereplő az élettől megedzve győzhet. Na ezért nem hiszek a CSOK örökéletében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!