Hol vannak ilyenkor a hazai Soros jogvédők?

2016. január 06. 18:21

Mint ismeretes, a New York Times cikke tévesen azt állította, hogy egy magyar börtönőr erőszakot alkalmazott egy szír menekült nővel szemben.

2016. január 06. 18:21
Civil Összefogás Fórum
Civilosszefogas.hu

„Mint ismeretes, a New York Times cikke tévesen azt állította, hogy egy magyar börtönőr erőszakot alkalmazott egy szír menekült nővel szemben.

Álláspontunk szerint kettős mérce érvényesül, ugyanis míg a hazai liberális jogvédők – a Társaság a Szabadságjogokért, a Helsinki Bizottság és más szervezetek – rendszeresen és előszeretettel kifogásolják a magyarországi börtönviszonyokat, rohannak Strasbourgba naponta, de a jogvédelmük mintha csak a terheltekre terjedne ki, és sokan azt gondolhatják, hogy számukra a büntetés-végrehajtásban dolgozók becsülete, emberi méltósága nem prioritás. Ez nyilvánvalóan elfogadhatatlan hozzáállás és gyakorlat, éppen ezért elvárjuk, hogy a liberális jogvédő szervezetek saját hitelességüket bizonyítva – esetleges amerikai kapcsolataikat is felhasználva – mindent tegyenek meg azért, hogy a tárgykört érintően minden kételyt eloszlassanak. Amennyiben ezt nem teszik, óhatatlanul rájuk ég annak bélyege, hogy egyoldalúan közelítenek a büntetés-végrehajtás kérdéséhez, és a magyar közvélemény szemében mint idegen pénzekkel finanszírozott, hiteltelen és a megrendelő érdekeit szolgáló jogvédő szervezetek leszek számon tartva.

Egy ilyen helyzetben ugyanis minden magyar civil jogvédő szervezetnek a leghatározottabban ki kell állnia a büntetés-végrehajtásban dolgozó honfitársaink becsületéért. A CÖF-CÖKA ennek szellemében szolidaritást vállal az ártatlanul meghurcolt BV intézettel és annak munkatársaival.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
incze
2017. május 29. 10:22
honnan "ismeretes", hogy a nytimes tévesen állította amit állított? ("Another [Syrian woman] was beaten unconscious by a Hungarian prison guard after refusing his advances." - röviden: eszméletlenre verte, mert visszautasította a közeledését) a cikknél - http://www.nytimes.com/2016/01/03/world/europe/on-perilous-migrant-trail-women-often-become-prey-to-sexual-abuse.html - nem látni semmiféle helyreigazítást. csak nem maga a sosem hazudós mondta, hogy semmi ilyen nem történt? (lényegében egyetlen módon lenne lehetséges egy ilyen, ha a nő visszavonta volna, amit mondott. azt viszont lehozná a nytimes) szóval? mira alapoz a cöf?
incze
2017. május 29. 03:19
Ja, értem. Az a tudatlan arab liba nem tudja, hogy az nem börtön, ahol fogvatartják, hanem Idegenrendészeti Ideiglenes Állomás, így potyázó a smasszer sem lehet börtönőr. Tényleg nem tanulta meg a kultúránkat, nem volt taggyűlés.
incze
2017. május 29. 03:19
http://index.hu/belfold/2016/01/07/new_york_times_szir_menekult_no_veres_bortonor/
atila68
2016. február 03. 16:07
izgalommal várom ahogy az Amerikai Népszavában odaver egyet az Amnesty International és a Norvég Alap támogatásával valami Demokráciakutató genderwarriorfeminista.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!