Taxismentés

2016. január 21. 17:57

Ha valaki emlékszik olyan esetre, amikor a kormány (bármelyik) belenyúlt a taxizás szabályaiba, és a taxisok jól jöttek ki belőle, elevenítse föl nekünk, a legjobb találatért akár ingyenes Uber-utazás is járhat.

2016. január 21. 17:57
A szerk.
Népszabadság

„Ha valaki emlékszik olyan esetre, amikor a kormány (bármelyik) belenyúlt a taxizás szabályaiba, és a taxisok jól jöttek ki belőle, elevenítse föl nekünk, a legjobb találatért akár ingyenes Uber-utazás is járhat. (...)

Elérkezett 2013 és vele az egyenár, a kötelező sárga matrica meg a többi értelmetlenség: akit a munkája rendszeres taxihasználatra ítél (mint például az újságírót), annyit tapasztalhatott belőle, hogy ismét többet kell fizetni ugyanazért a káeurópai színvonalért. Ha tehát mi most taxizásból élnénk, remegő térddel hallgatnánk a fideszes Tuzson Bencét arról, hogy az Uberrel szemben a taxisoknak van igazuk, és szabályozási eszközökkel fogják megoldani a problémájukat: negyedszázados tapasztalat mondatja velünk, hogy megint a bérsofőrök (meg az utasok) fognak ráfaragni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fer70
2016. január 22. 07:12
Szóval ha segít a kormány az a baj, ha nem segít az - lenne- a baj... Értjük, tudjuk "tetves elvtársak". 2018: go--> 4,9% = a helyetekre ;-)))))
szervető
2016. január 21. 22:34
A taxi fix tarifa érthetetlen szabály, akkor lenne jogos egy város részéről, ha ő biztosítaná a sofőröknek az autót, ő fizetné ki a teljesítmény szerint a bért, ha valaki saját tulajdonával vállalkozik, had versengjen... de nincs az verseny, amit az a versenytars nyer, aki nem adózik... Nincs az a tarifa, szabály, törvény, amit valakik nem hágnak át megélhetesszerűen, ha kicsi a lebukas kockázata... Es nincs az a törvény, amely helyreállítja a morált...a mindig mindent mások csesznek el, naugyemegmondtam mentalitást.
Mich
2016. január 21. 20:32
A NOL-idióták ("szerk") agymenése...
Szúnyog
2016. január 21. 19:27
"káeurópai színvonalért" Mondja már el nekem valamelyik okos firkász, ugyan milyen a nyáeurópai színvonal?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!