Tévedésből felesel

2015. december 13. 10:45

Úgy tűnik, a korábbi botránykeltésben mindvégig hangadó Lázár személyes hiúsága nem engedi meg, hogy csendben kihátráljon az ügyből. Akkor is keménykedik, amikor a meccset már lefújták.

2015. december 13. 10:45
Mészáros Tamás
Népszava

„A kancelláriaminiszter azonban sajnos abban a tévedésben él, hogy amikor különféle közügyekben a kormány helyzetértékeléséről kellene tájékoztatnia a nyilvánosságot, akkor valamiféle frappánsnak vélt jópofáskodást, egyfajta egyéni show-műsort vár el tőle a sajtó. Ez a szereptévesztés pedig olyannyira elragadja, hogy a saját, egyes szám első személyben pertraktált véleményét rendre kormányzati rangra emeli; holott az nem egy esetben nyilvánvalóan nem felel meg a hivatalos álláspontnak. Ezúttal például Lázár egyebek között azt is bejelentette, hogy a kormány végtére megegyezett a Norvég Civil Támogatási Alap forrásainak – mintegy negyven milliárdnak(!) – a további felhasználásáról; és ezt konstruktív, korrekt egyezségnek nevezte. Majd rögtön hozzátette, hogy ennek ellenére sincs oka bocsánatot kérni a korábban épp általa megtámadott Ökotárs Alapítványtól. Noha emlékezhetünk: azt ígérte, hogy amennyiben a norvég pénzek felhasználása törvényesnek bizonyul, személyesen kér elnézést az alapítvány zaklatásáért. Nos, az Ökotárs valamennyi gyanúsítás alól tisztázta magát, az ellene felhozott vádakat minden hatóság ejtette. A norvég kormánnyal létrejött újabb megállapodás pedig rögzíti, hogy a Civil Alap támogatásainak odaítélésébe a magyar fél nem szólhat bele.

Ha ezt Lázár a magyar kormány képviseletében korrektnek ismeri el, akkor milyen alapon, miféle felhatalmazással fűzi hozzá, hogy szerinte az Ökotárs »alkalmatlan volt és most is alkalmatlan« a norvég támogatások kezelésére? Hogy szabálytalanul ítélt oda pénzeket civil szervezeteknek? Miként lehetséges, hogy egy minden vád alól jogszerűen felmentett alapítványról a kormányt képviselő miniszter különvéleményt fogalmaz meg? Úgy látszik, hogy Lázár János nemhogy a hazai törvények felett állónak képzeli magát, de még azt a jogot is fenntartja, hogy a norvégok nevében ítélkezzen – ugyanis azt mondja: az Ökotárs »visszaélt a norvégok bizalmával.« Amivel csak az a probléma, hogy a norvég kormány mindvégig legteljesebb bizalmáról biztosította az alapítványt, és csak akkor állapodott meg a magyar féllel, miután a hatóságok rehabilitálták az Ökotárs munkáját.

Amikor Lázár mindennek tudatában nagy garral kijelenti: »a magyar kormány ragaszkodik ahhoz, hogy nála legyen a marsallbot«, akkor feleslegesen és kártékonyan hepciáskodik a több mint nagyvonalúan viselkedő norvég kormánnyal – csak azért, hogy leplezze az ügyben elszenvedett személyes vereségét. Azt a tényt, hogy alaptalanul, egy politikai hecckampány szolgálatában próbálta meghurcolni a civileket. Amikor aztán ennek a machinációnak nemcsak a világsajtóban, hanem a meghatározó nemzetközi színtereken is rendkívül rossz visszhangja lett, a rezsim kénytelen volt belátni, hogy saját jól felfogott érdekében mégsem követheti Putyin civilellenes politikai gyakorlatát, és bár kelletlenül, de keresni kezdte a helyzet konszolidálásának lehetőségét. Ám úgy tűnik, a korábbi botránykeltésben mindvégig hangadó Lázár személyes hiúsága nem engedi meg, hogy csendben kihátráljon az ügyből. Akkor is keménykedik, amikor a meccset már lefújták.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2015. december 14. 07:23
Száj-revolverhős...Bocsánat kovaköves...:)
tothcsaba-XSV
2015. december 13. 21:53
Nem veszed észre hogy már alig veszik az ujságotokat? Jó lenne ezen elgondolkoznotok hogy miért nem fogy .
ppix
2015. december 13. 19:49
lézerjani egy primitív fasz, pont olyan mint a gazdája.
pkarcsi
2015. december 13. 16:43
Igazi libsi seggfej vagy te tokás disznó.Inkább arról firkálj,hogy is volt az a Rákóczi kori fegyver ellopása?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!